torsdag, april 03, 2008

Pensioner


SPF har nu ställt ett krav som är mer rättvist än när man går ut med kravet att öka den sk garantipensionen.Garantipensionen är den pension som alla medborgare får oavsett om du har varit sjuk eller om du har "arbetsvägrat"!
I ett tidigare inlägg har jag påvisat hur vi som har jobbat i kanske 45 år inte får mer än ca 20-50 kronor mer i månaden i pension när skatter och bidrag räknas in i jämförelse med den som aldrig har arbetat.
Har man dessutom avstått pengar till en frivillig pensionsförsäkring under de åren man arbetade så "straffas" man ytterligare.När dessa pengar utbetalas så kommer man upp i en högre pension vilket innebär att det inte går att få "bostadsbidrag" så som den med garantipension får.
Den nya regeringen påstår att det ska löna sig att arbeta men varför i hela fridens namn har man då inte gjort något åt denna galna fördelningspolitik som "arbetarpartiet" Socialdemokraterna grundlade?
Sunt bondförnuft säger väl att den som har slitit i hela sitt liv bör få en pension högre än den som har "legat" på soffan! Om man som jag och många andra såg om sitt hus och tecknade en försäkring så ska man väl få något ut av detta också eller ...??

Sänk skatten för alla pensionärer, då får vi bättre ekonomi och staten har gott om pengar så alla ekonomer vet att det är en hållbar politik med en sådan skattesänkning!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate