tisdag, mars 18, 2008

Sophie Scholl


Jag har sett filmen ikväll om dessa modiga människor.De agerade mot Hitlers diktatur och fick sona detta med att dömas till döden i giljotinen samma dag domen föll. De hade spridit flygblad bla på det universitet där de gick och studerade.

Denna film borde ingå i alla skolors utbildning därför att den visar på ett klart och tydligt sätt hur deformerat ett samhälle blir där en diktator styr.Det kvittar om de politiskt kallar sig nationalsocialister eller kommunister !

Enpartivälde skapar ett samhälle med fruktansvärda följder för befolkningen.I alla kända samhällen där diktatur har härskat har också rädsla, mord och terror uppstått.

De som idag i våra öppna samhällen har för avsikt att genomföra sina odemokratiska ideer förtjänar ingen respekt. De skall bekämpas med upplysning och öppen debatt överallt!

Skolorna har ett stort ansvar men de extrema religiösa tankarna börjar att vinna insteg.Lärare och politiker är naiva denna fråga och i England har det gått så långt så att deras ärkebiskop pläderade för att man även ska kunna genomföra sharialagar.Dessa lagar har genom århundraden tolkats olika, ibland milt men ofta hårt med en straffmentalitet som är främmande för oss västerlänningar.
Vår tids fara är inte längre nazismen eller kommunismen utan det är extrema religiösa läror vi ska bekämpa.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate