tisdag, mars 11, 2008

Kommunismens förbrytelser

Just nu pågår en utställning på Kulturhuset i Stockholm om kommunismens fasor i de länder där de kunde ta makten. Sovjet-Unionen brukar framställas som ett exempel på hur "folket" genom revolution tog makten. Helt fel historieskrivning därför att Lenin och partiet tillskansade sig makten genom en regelrätt kupp med vapen i handen.De hade ca 3 % av folket bakom sig visar all forskning och samma siffror uppvisar kommunistiska partier i östeuropa vid de undersökningar man kunde göra.De val som partiet genomförde när de satt vid makten är bara en fars därför att det gick inte att rösta på något annat parti i praktiken.
Själv har jag varit med och bildat det Maoistiska partiet SKP 1973 alltså ett parti som gick emot Sovjet och östeuropas politik.Det kan låta klokt men så var det ej eftersom partiet slaviskt följde kamraterna i Peking vilka hyllade bla Stalin som en stor ledare och tänkare. 70 % bra och 30 % dålig som tesen lydde om Stalin.
Tänkandet genomsyrade också SKP och fröet till nackskottspolitik fanns naturligtvis inbyggt i politiken.De som hade andra meningar tex inom den flora av sekter som fanns i början på sjuttiotalet inom vänstern var fiender som skulle bekämpas på alla plan.När jag umgicks med en arbetskamrat vilken tillhörde "Trotskisterna" så fick jag tillsägelse från styrelsen i Eskilstuna SKP att jag inte skulle umgås på det personliga planet med honom!
När det uppstod opposition inom partiet så utmålades dessa som fiender och uteslöts,dessa skulle man aldrig tala med osv.
Något det inte talas så mycket om idag är att detta lilla SKP styrde och ställde inom en rad av organisationer som de hade intresse av.Svensk-Kinesiska Vänskapsförbundet med sin resebyrå styrdes helt o hållet av Skp:are även om en del "nyttiga idioter" inte förstod detta.FNL-grupperna ,Ordfront,FiB,Folkets Teater,Fria Proteatern mfl stydes mer eller mindre av partifolk. När något viktigt beslut skulle tas så samlades vi partifolk före sådana möten och fastställde hur det skulle ageras.
Tom när jag var på en resa i Kina 1976 just med SKVF så träffade jag partifolk från KKP (Kinas kommunistiska parti) för enskilda överläggningar vilka handlade om att resegruppen skulle vara på gott humör och inte komma hem med en "felaktig" bild av Kina.
En kommunist vill styra människor i allt. Går det ej så kommer straffmentaliteten fram även i våra fredliga länder. Med makt så vet vi idag hur de uppför sig.Långa fängelsestraff,arbetsläger,nackskott,slaveri.Det finns inte ett enda kommunistiskt land som inte har tillgripit dessa metoder!
Jag var med om det unika och det är att vi som enda kommunistiska parti la ner vårt parti efter grundliga studier av Lenin.Vi kunde konstatera att allt av den eländiga politiken utgick just från Lenin.All forskning har så här många år efteråt visat att vi hade rätt ,Lenin var en hård och blodtörstig man vilken visade vägen för Stalin och även Trotsky vilken ibland har ett skimmer av att han skulle ha varit "snällare"vilket ej stämmer.Trotsky var lika blodbesudlad som de andra.När han byggde upp Röda armen så var det med järnhand och den som inte passade in sköt man helt enkelt.
Det intressanta inträffade när vi la ner SKP och bildade Solidaritetspartiet då försvann mer än hälften av partiets medlemmar under suckar att vi "svek" saken. Många av dessa suckande kamrater återfanns inom Stenbeckssfären några år senare som stenhårda affärsmän.Se bara Robert Aschberg som ett exempel!
Andra arbetar på UD eller DN som ägarens högra hand.Gamla SKP:are dyker upp på de mest framträdande poster ibland,det var bara "de nyttiga idioterna" inom partiet som fanns kvar ute på knegargolvet .
Slutligen kan jag bara säga att när man en gång har tagit sig ur greppet av dessa "frälsartankar" så fungerar man enligt Marx utsago att man ska lära sig att tänka själv.Att tänka själv är grunden för en fri människa och ett fritt samhälle.

Hade den kommunistiska rörelsen verkligen baserat sig på Karl Marx tankar i det fallet,tja då hade de fallit ihop på en gång .Kommunismen är en villfarelse i den tappning den har framträtt sedan början på 1900 talet!En villfarelse vilken har fört ca 150 miljoner människor i döden!

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate