lördag, februari 23, 2008

Mobilsjukan!

In stiger det en yngre man på T-banan i Mörby (Danderyd).
Han talar redan i sin mobbe när han kommer,talar är ett för milt uttryck!Han skriker med hög röst.Alla i vagnen kan förbaske mig höra allt han säger:"joru,idag var jag och såg ut en ny säng till mig och frugan,den kostade bara 130.000 förstår du"!!!

Efter ett tag så orkar jag inte höra mer utan tar och flyttar mig så långt från honom som det går. Jag stiger av i Gamla stan och vem kommer då ut på perrongen och vrålar i sin telefon ? Ja,den gissningen var inte så svår.
Jag brukar återkomma till det här med "Svensson" d.v.s. när den vanlige medborgaren får tillgång till nymodigheterna då uppstår det en ny situation.Missbruket och den totala hänsynlösheten till andra människors väl och ve.När det bara rullade 300.000 bilar i Sverige då fanns det inga större problem med varken döda eller rattfyllon likaså när ett fåtal hade mobiltelefoner osv.
Hur ska ett samhälle kunna få folket att anamma en bättre kultur och lära sig hänsyn? Vad är det tex som säger att det är en närmast fastslagen rättighet att en rökare fimpar var som helst på gator och torg?
Varför är det en rättighet att vråla i sin mobbe var som helst?

Är det en rättighet att köra bil i alla lägen?Att sitta fast i bilköer i Stockholm varje dag verkar att vara en rättighet som omhuldas av bilisterna.Är det kanske kul på något sätt att köra en meter i taget allt medan tunnelbanan kör till samma ställe på ett par minuter?

Förnuftet verkar att försvinna allt medan pengarna rullar in i medborgarnas fickor.

1 kommentar:

Anonym sa...

Mamma030507 F24 från Staffanstorp (#15443 - obesvarat)
Idag 13:51
MS..
Svara på inlägget Ta bort inlägget Gå till medlemmens gästbok Spara inlägget i smultron
LeoCivIng P25 från Kristianstad (#15442)
Idag 13:51
Piratpartist?
Svara på inlägget Ta bort inlägget Gå till medlemmens gästbok Spara inlägget i smultron
uncharted P22 från Svedala (#15441 - obesvarat)
Idag 13:51
haha vad fan sysslar du med
Svara på inlägget Ta bort inlägget Gå till medlemmens gästbok

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate