måndag, februari 25, 2008

Lars Ohly snackar skit!



När hörde jag Vänsterpartiets Lars Ohly eller den stortrutade Kalle Larsson ta avstånd från sitt partis och särskilt sitt ungdomsförbunds stöd till terrorrörelsen FARC.
Nej då ,de snackar allt annat för att dölja sin ruttna politik både nu och tidigare.
Jag minns bara en sån sak som har satt sig fast i mitt minne.Augusti 1968!!!

Jag var medlem i både VPK och VUF,alltså ungdomsförbundet,vi unga gick ut med banderoller där det stod "Sovjet ut ur Tjeckoslovakien"! Det gällde denna gång invasionen av detta lydland vilket hade börjat staka ut en egen väg till en socialism i frihet.Vi unga blev anklagade av de äldre kommunisterna för att vi betedde oss illa.Argumentet kunde lyda så här:"Sovjet ska inte angripas för de befriade Europa från nazzarna"!!
Partiet med Hermansson tog avstånd med munnen från händelserna i Prag men året efteråt när Sovjet hade sparkat den gamla ledningen i Tjeckoslovakien och tillsatt sovjettrogna lakejer då skickade minsann VPK delegater till deras partikongress.(Partisekr Urban Karlsson)

Att detta parti vilket sitter i riksdagen ska försöka diktera villkoren för SAP och MP är hemskt.Att de överhuvudtaget vill ha något med dem att göra är förvånansvärt och fel.Ett parti vilket har varit med och möjliggjort att FARC ekonomiskt kan genomföra sina kidnapningar av över 700 personer borde isoleras inom Svensk politik!
Ingrid Betancourt har nu plågats i många år som fånge men inte ser man någon från vänstern demonstrera så som man gör i Frankrike!
Vänsterpartiet har alltid haft blod på sina fingrar och jag är fortfarande glad över att ha blivit utesluten ur detta parti.
Det känns som om jag har tilldelats en fin utmärkelse!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Är FARC en terroristorganisation?
12 Jan 2008 08:04 Anders_S Postad i Colombia, Terrorism |

Den colombianska gerillarörelsen FARC är upptagen på listan över terroristorganisationer. Enligt min mening är detta fel. En annan som också tycker att det är fel är Venezuelas president Hugo Chávez. Han kräver nu att terroriststämpeln tas bort från FARC:

Chavez framförde sin syn på gerillorna i Venezuelas nationalförsamling på fredagen.
Presidenten, som i första hand riktade sin begäran till Colombias president Alvaro Uribe, hävdade för sin del att varken Farc eller ELN - Colombias båda vänstergerillor - är terrorgrupper, utan “riktiga arméer med territorium i Colombia och ett politiskt projekt”.

Min uppfattnign är att FARC är en helt vanlig gerillaorgansiation och jag känenr inte till att de någonsin varit inblandade i något som kan kallas terroristdåd. För att terroristbegreppet sk ha någon betydelse måste det avgränsas på något sätt från gerillarörelser, befrielserörelser. Enligt min åsikt är FARC det sistnämnda, precis på samma sätt som mitt politiska partis (SP) systerorgansiations (RWP-M) armé på Mindanao är en befrielserörelse. Men där upphör också likheterna. FARC använde en mängd tvivelaktiga metoder för att finansiera sin verksamhet och de använder tvivelaktiga metoder som kidnappningar av civila som en del av kampen. Sådana metoder accepterar inte jag, SP eller RWP-M.

Men att en organisation är odemokratisk och använder tvivelaktiga metoder innebär inte att den med nödvändighet är en terroristorganisation. Det krävs, som jag ser det, mer för att den ska vara det. Därför är det för mig klart att FARC borde tas bort från listan med terroriststämplade organisationer. Man ägnar sig inte åt terroristdåd och är ingen terroristorganisation. Detsamma gäller naturligtvis också ELN.

Läs mer om Colombia och FARC:
Kamp, korruption och kokain
Plan Colombia

hogrelius sa...

Att kidnappa 700 personer är terror!

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate