söndag, januari 13, 2008

Kan man låta bli att bli negativ till män?


Slog upp Eskilstuna-Kuriren och möts av dessa rubriker! Samma sak om man följer Syd-Svenskan och vad som händer i Malmö.
Bara artikel på artikel med rapporter om män som slår kvinnor eler våld mot andra män.En avrättning i ett garage i Rosengård hade övervakningskameror fångat.En man står och skjuter mot en annan liggande man på ca två meters håll.
I Tyskland pågår en infekterad debatt om våldet eftersom det visar sig att där nere står 50% av invandrare för våldet.
Är det samma här? Troligen är det så men här i landet får man inte ställa såna frågor! Polisen och kriminalstyrelsen har siffrorna men de är svåra att få tag på.
Vissa män från andra länder har ett annat synsätt på hur man löser vissa frågor.Tex om kvinnan inte längre vill vara gift med mannen så är det inte ovanligt med dödligt våld som följd! Eller förföljelse i åratal!
Värsta fallet under tiden när jag bodde i Malmö var en man som följde efter sin fd hustru när hon skulle åka med barnen till dagis.Vid busshållplatsen skar han halsen av henne i barnens åsyn! Vad finns att säga?
Visst kan man väl tro att mannen var mentalt rubbad men tyvärr så visade undersökningar på honom att han var sk mentalt frisk och han dömdes till fängelse.
Vi ser också dagligen tex vad som händer i Kenya där valet inte gick som vissa ville att det skulle gå.Där rusar unga män omkring som vettvilligar och slår ihjäl andra,siffran är nu uppe i ca 700 döda.
Vi matas dagligen med sådant från hela världen, skulle tro att de flesta blir mer eller mindre avtrubbade tillslut för att orka med livet.
Ställer mig frågan om det verkligen är bra eller dåligt ?Vad anser du?

8 kommentarer:

david santos sa...

Hi Hogrelius
A beautiful place here!
Excellent post!
have a good day

Anonym sa...

Citat från din blogg:

Att kunna dela med sig tankar och åsikter är ett stort framsteg i tryck och yttrandefrihetens historia.Missbruka inte den genom att sprida hat och fördomar.

Lite längre ner på din sida läser jag:

Citat:
Män från andra länder har ett annat synsätt på hur man löser vissa frågor.Tex om kvinnan inte längre vill vara gift med mannen så är det inte ovanligt med dödligt våld som följd! Eller förföljelse i åratal!
/slut på citat

Slutsats:
I andra länder slår männen ihjäl sina fruar vid skilsmässa om dom inte förföljer dom i åratal.

Där ser man !

hogrelius sa...

Ja tom med statsmakten i vissa länder stenar kvinnor till döds.Det är männen som ofta går fria! Ta reda på lite fakta är du snäll.Hedersmord utförs fortfarande på många ställen i världen,av män! Är det fördomar eller sanning så säg?

Anonym sa...

Under 2006 anmäldes nästan 600 misshandelsbrott per dag under nyår och drygt 540 brott per dag under valborgshelgen. Det är nästan tre gånger så många brott per dag jämfört med en genomsnittlig dag resten av året. Men även under helger efter lön anmäls fler misshandelsbrott än normalt.

Uffgiterna från BRÅ

Anonym sa...

En majoritet av dem som begår dödligt våld är män. Sedan år 1990 har andelen manliga gärningsmän i genomsnitt varit 90 procent. Trenden under 2000-talets första år visar också på en ökande andel män som gärningsmän. Dödligt våld förekommer sällan mellan obekanta. Under perioden 1990-2004 kände offer och gärningsman varandra sedan tidigare i 85 procent av fallen. Fallen av dödligt våld mellan obekanta har heller inte ökat över tid. Kvinnor är de vanligaste offren när det gäller dödligt våld inom familjen. Sedan år 1990 mördas i genomsnitt 17 kvinnor per år av en man i en nära relation. Motivet är ofta kopplat till svartsjuka eller separation. Mellan tre och fyra män dödas varje år av en kvinna som de har en nära relation till. Det dödliga våldet sker oftast i socialt marginaliserade miljöer. Dessa våldsbrott begås av och drabbar i första hand personer med missbruksproblem eller psykiska problem. I tre av fyra fall används någon form av vapen. Kniv är vanligast och används i drygt 40 procent av fallen.

BRÅ

Anonym sa...

Hej

Ingen tvekan om att det är män som står för våldet.

Brå skriver dock inte att det är män från andra länder
som står för våldet.

Varför inte tala rent ut vilka kulturer du menar,
för det är väl inte hela världens män ( utom Svenskarna) du avser. Att generalisera är farligt
och skapar lätt fördomar.

hogrelius sa...

Jag skrev i bloggen tex att i Tyskland är det 50 % av brotten som begås av utländska män.Betänk att Tyskland har en befolkning på rätt så många miljoner.(ca 70 milj?) Och hur många av dessa miljoner är fr andra länder,låt oss säga 7 miljoner.Ändå står dessa för 50% av brotten.BRÅ liksom ingen annan redovisar sådan statestik därför att så gör man inte i vårt land.Men vad vi vet idag så befolas våra fängelser med en majoritet av män från andra länder.OBS Män återigen, kvinnor finns få i våra fängelser!
Om det redovisades de faktiska siffrorna så kanske man kunde börja dra lite slutsatser över vad som bör göras.Att ta hit folk till att resten av liveet bli sossfall har visat sig vara en dålig väg för både dem och det Svenska samhället.Bättre vore att skapa jobb för dem och all fakta visar då att brottsligheten sjunker på en gång.Om myndigheterna redovisade vad alla skulle tjäna på dessa ändringar då tror jag också att tex SD och andra inte skulle vinna så många på sin sida så som de håller på att göra nu.Vänsterns ovilja till debatt skapar bara ett mörkertal och rykten.Jag har jobbat en del år med framför allt invandrare som det har gått snett för och det var lika hopplöst för dem som för oss som jobbade med dem.Inget ljus i änden av denna sosskoridor!
Sverige har fört en inhuman politik under många år. Jag stod ut i Rosengård i sex år men sen gick det inte längre att bo där.De flesta som talar så gott om vårt samhälle bor nästan aldrig på såna ställen själv.Jag hade jobb och skulle vara på sjukhuset 7 på morgonen men alla grannar som inte hade jobb levde att annat liv med fest på näterna och ett evigt liv om de inte tuttade på i kåken.Tre mordbränder var vi med om i de två hus vi bodde i sen ger man upp.Romska barn som sket i trappuppgången,jag har foton på både detta och bränderna!Tacka vet jag att bo i HSB så slipper man sånt!

Anonym sa...

Vad har du för definition på utländska män?
En utländsk man i Tyskland kan ju inte vara samma som en utländsk man i Sverige ?

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate