måndag, december 10, 2007

Vi visste ingenting.....

Vaknade i morse och satte på min radio som vanligt på P1 Sveriges Radio."Alla nyheter är dåliga nyheter" kan man säga idag till skillnad mot förr då någon myntade uttrycket att "alla nyheter är goda nyheter".

Det första de talade om var att i Indien har en stor bilfabrik börjat tillverka en bil för blott en kostnad på 16.000 kr i försäljningspris.Alla Indier ska kunna köpa en bil och de siktar på att sälja några miljoner bilar de första åren.Pust!
När jag sedan går till vårdcentralen så passerar jag Österleden och ser bilar i tusental komma efter denna led in till div. ställen i Stockholm.Samma sak när jag efter en halvtimme går tillbaka,röken från bilarna ligger tät.Likadana köer efter hela vägen medan tunnelbanan går halvtom mot Farsta.

Vi kan aldrig moralisera över att folket i Indien vill köpa bilar på samma sätt som vi i vårt land men allt miljösnack bland alla människor och i synnerhet våra politiker rimmar falskt.
Kan man i ett demokratiskt styrt land göra något åt denna bekvämlighetsfaktor vilken bilen utgör för många individer?
De borgeliga i tex Stockholm ska bygga ut billederna för minst 15 miljarder kronor men vill inte sänka taxorna på kollektivtrafiken,vad ger det för signaler till medborgarna?
Om man menar allvar med miljösnacket så borde man väl sänka alla taxor istället eller har jag fattat det här alldeles fel?
Olika religiösa riktningar har alltid talat om att människan bygger Babels torn, en tolkning av att människan förgör sig själv.Är bilismen och därmed den allt mer förstörda miljön den verkliga Babels torn?
I en demokrati så bestämmer majoriteten inriktningen på politiken och då ingår också miljöpolitiken.Lata och okunniga människor ska ta ställning till frågor som är avgörande för våra barnbarns framtid,de låter sina egoistiska krav bestämma och inget händer vad gäller nedskitningen av miljön.Ska verkligen folk kunna få säga när katastrofen är här att de inte visste någonting ungefär som en del i Tyskland sa när man öppnade dödslägren för insyn.
"Vi visste ingenting" !

Är sanningen den ohyggliga att det måste till en diktatur med en ledare lik Stalin eller Mao för att tvinga fram obekväma lösningar?
Ska man tvingas att rösta på KP (Kommunistiska Partiet) för att välja ett samhällsskick där man får styrmedel till att staten nollar all kollektivtrafik och begränsar bilkörningen?

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate