tisdag, november 27, 2007

En dag i mitt liv...

Upp i ottan för att ta tåget till Eskilstuna.Allt gick som smort denna morgon och alla tåg gick i tid.Kom hem till min mor lagom till maten,själv gick jag vägen förbi Konsum och köpte en rejäl sallad med bulgur o kyckling .Min mor satt i hallen med frånvarande min när jag öppnade dörren.Inte en rörelse från henne trots att jag hälsade rätt så högt.Efter en minut så vände hon sig om och sa till mig ett par ord."Jag är stendöv"!
Så var det också resten av de timmar jag tillbringade med henne.Gick ej att tala utan jag skrev lappar till henne.Distriktsköterska anlände och blev mycket förvånad också att en människa på ett par dagar kan bli totalt stendöv.
Sen blev det dags att åka in till min dotter med man och försöka hugga i och hjälpa dem med flytten till en ny lägenhet.
Hela hans familj kom dit och verkligen slet med allting,ungdomarna utan minsta knot.När jag var tvungen att bryta och ta tiotåget hem så åkte de iväg för att ta de verkligt stora sakerna.
Kan bara säga en sak,Tack Gode Gud att det fortfarande finns såna människor på vår jord.

Tåget var försenat med tio minuter men det är ok.Börjar känna mig lite hungrig och väl uppe i Stockholm så går jag in på Mc Donalds på Wasagatan och tar en fiskburgare för att vara lite nyttig ändå i mitt val av mat.Kaffe blir drycken som får värma mig.
Sitter där ungefär i en halvtimme och iaktager folk.Massor med halvstökiga pundare med en blick som är död eller desperat.Affärskontakter tages hela tiden mellan dessa grupper av män.Jag ljuger inte om jag säger att ca 90 % är män från andra länder.
De har verkligen hamnat i skiten här i Stockholm.Min blick är ju van sedan mina många års arbete med missbrukare,ser ögonblickligen om en människa är påverkad eller ej.
När jag gick därifrån så känner man en vemodig känsla över att dessa män befinner sig i detta hopplösa träsk. Vad är att göra?

Min dag har alltså varit i en värld bestående av tre olika världar,den gamla mamman som totalt börjar tappa allting i livet.En familj som håller samman och hjälper varandra.
Samt dessa pundare på botten av vårt samhälle! Det är lätt att välja var jag vill befinna mig själv!

1 kommentar:

hpy sa...

Alla har inte styrka att vara dar de helst vill.

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate