fredag, september 14, 2007

Jan Myrdal-dödgrävaren!

Jan Myrdal har fyllt 80 år och jag ser att de ska hylla honom med ett sk semenarium på ABF huset i Stockholm.Hyllningarna ska avslutas med tal av Myrdal.Mannen som genom åren har tuggat på om att det var inget fel på Stalins rättegångar på 30 talet med efterföljande mord på de åtalade.Mannen som hyllar massmördaren Mao,massmördaren Pol Pot,massakern på Himmelska Fridens torg osv.
Tidningen Folket i Bild Kulturfront var en tidning som skapades i början på sjuttiotalet men tyvärr så blev denna utmärkta tidning ett språkrör för Myrdal med gelikar där man försvarade massmordet i Kambodja. Redaktören för FiB blev avsatt.Inte för att han försvarde Pol Pot, nej då.

Han blev sparkad pga av ett reportage där han själv beskrev sina intryck av en resa i Kambodja och vad människor där berättade för honom vad de hade varit med om.Jag vet hur allt det där gick till för jag satt i styrelsen för denna tidning då.Jag avgick och sa upp min pren i protest.
Smutskastningen som följer är det vapen som stalinister alltid har tillgripit.Ett faktum som ingen kan bestrida är att FiB/kf efter denna incident gick bakåt i både upplaga och antalet medlemmar.Hur många har inte passerat genom denna tidning under dessa år och funnit att där går inte att använda sig av det fria ordet.
Myrdals ande har alltid svävat kring tidningen och det har varit dess olycka, Dråpslaget kom när hans dotter Eva Myrdal blev ordförande.
Myrdalarna kommer direkt från den socialdemokratiska överklassen med professorn Gunnar Myrdal och statsrådet Alva Myrdal som ursprung. Jan Myrdals eget komplicerad liv finns beskrivet i en rad utmärkta böcker tex "Barndom"! Det har talats mycket om hans liv och hans hat till sina föräldrar, särskilt modern.Jan vägrade in i slutet att ha något med mamman att göra .Gick inte på hennes begravnig och ett sånt betende är extremt. När inte Jan som pojke fick hennes kärlek till 100% så vände han henne ryggen.Alva älskade sin man mycket högt vilket framgår så tydligt i de brev som är efterlämnade.
Att älska sin man är naturligt men det är verkligen sjukt att nära ett sånt hat till sin moder och jag är inte ensam om att påstå att detta hat har styrt hela Jan Myrdals liv och de val han har gjort både på det personliga planet och i politiken!
Jans syskon har under alla år hävdat att det inte finns någon sanning i Myrdals skrönor om sina föräldrar och mitt intryck av Myrdal blir inte bättre av att läsa Wijkmarks berättelse om hur Myrdal ljuger om Göran Rosenberg .Myrdal påstår att finansmannen Stenbeck körde och hånade Göran Rosenberg under en middag där dessa herrar åt o drack gott. Myrdal hävdar detta i en bok medan Wijkmark inte hörde o såg något av detta trots att han satt vid samma bord.
Nå,vi vet idag att man kan ljuga i böckernas värld,denna debatt pågår ständigt.Faktum är att det är trist för de som blir påhoppade av en författares onda penna.Trist samt onödigt att göra så!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate