lördag, september 15, 2007

Göran Skytte vs 68 vänstern!


Skyttes artikel i Svd

"Att uppleva sitt livs klimax när man är 20 årgammal måste vara sorgligt,och denna sorgsna saknad efter det förgångna präglar en del av 68-generationen idag".
Detta konstaterar Skytte bla i sin artikel idag vilken för övrigt utgår från Peter Birros serie om fyra ungdomars liv i Göteborg from år 65.Skytte är krititisk med rätta men han borde också ha sagt som det är att filmserien innehåller alldeles för mycket historiska fel. En av huvudpersonerna kommer till ett möte med fnl-gruppen och året är 67.Hon säger till sin kompis att hon nog ska gå med i r-arna (kfml-r ) Dessa fanns inte då utan bildades som först på hösten 1970.Birro lider av samma åkomma som en stor del av den unga generationen lider av,den dåliga skolan i vårt land.En skola som har gjort så många historielösa.Man kanske inte ens tycker att det är viktigt att vara historiskt korrekt?
Skytte skjuter bredvid idag, nästan i den egna foten.Människans behov av nostalgi är stort,så har vi alltid varit.Däremot så finns det bland äldre en förmåga att alltid hävda det osanna att "allt var bättre förr"!
Skytte missar också att det bland 68 -vänstern fanns människor vilka redan på sjuttiotalet gjorde upp med alla felaktigheter.Jag tillhörde det Maoistiska partiet kfml-skp men vi la ner detta parti på en kongress och slängde allt det gamla på sophögen.Lenins teorier förkastade vi och konstaterade att Lenins tankar och teorier är det som leder till terror mot folket.Vi vände oss emot Kina och förkastade Mao så som den massmördare han var.Vi bildade ett nytt demokratiskt parti med namnet Solidaritetspartiet.Jag vet inte om Skytte sov dessa år men i hans hemstad Malmö sände vi närradio i 5 år.En radio som var öppen och tillgänglig för alla demokratiska krafter.Vi gick vidare och fastnade inte i något gammalt unket från 68-tiden.Jag minns när jag kastade alla gamla fnl-banderoller och partistandar i min sopa vilka hade luftats i många demonstrationer i Malmö.Vad skulle vi med dessa till,de var passerade och många gånger felaktiga.
Skytte skriver om hur många av de ledande från 68 generationen har tagit sig fram i vårt samhälle .Vi som var knegare såg redan på den tiden vem som var vem och är inte förvånade.När tex Mats Örbrink dök upp hos Stenbeck så blev jag inte ett dugg förvånad
, hans "talanger" såg man redan under fnl-tiden.
Vad gäller Birros filmer så blir jag mest irriterad över dem,jag tycker inte ens att de är bra och sevärda,det enda som grep mig i del två var hans skildring av hur en kille blir narkoman i övrigt är det för mig bara skit !
Jag började min omprövning till den sk vänstern väldigt tidigt och minns hur mina partikamrater tog avstånd från tex mina tankar om att Sverige borde gå med i EU .
Göran Skytte har rätt i att vi måste se till att skala bort en massa felaktiga politiska ideer vilka en del byråkrater och andra med inflytande fortfarande sprider. I tidningsvärlden sitter det förvånsvärt många kvar och lägger sina ord tillrätta med halvsanningar eller rena lögner.Vem är det som har hjälpt till med EU motståndet i vårt land och blåst upp allt från snusförbud till jordgubbars storlek?Uppgifter som inte ens har varit sanning men vilka har utnyttjats och man hör än idag i folkmun dessa felaktigheter.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate