måndag, september 24, 2007

En god Socialdemokrat

77 000 under nio månader
Totalt har socialdemokraten Sven Erik Österberg åkt taxi för 77 000 kronor under förra riksdagsperiodens knappa nio månader. Det här gör den tidigare finansmarknadsministern till den som överlägset mest låtit riksdagen betala för sina taxiresor.

Gratis årskort på SJ
Sven Erik Österberg har liksom de flesta riksdagsledamöter en betald lägenhet i centrala Stockholm och ett årskort på SJ som också betalas av riksdagen. Trots det har han åtta gånger under förra riksdagsperioden åkt taxi mellan sin ena bostad i Färna som ligger nära Skinnskatteberg i Västmanland och Arlanda i Stockholm, en resa på 16 mil. Taxiresorna har kostat upp till 1 900 kronor styck.

Enligt SJ tar två timmar och 20 minuter att åka kollektivt mellan Färna och Stockholm Central, dit Sven Erik Österberg oftast åker. Det är nästan lika lång tid som det tagit att åka taxi en stor del av resan.

Sven-Erik Österberg har med andra ord åkt taxi trots att han har ett sk guldkort gratis genom riksdagen.Han kan med andra ord åka hur mycket tåg utan kostnad för egen del men han gillar att åka taxi .Han åkte under dessa 9 månader för samma belopp som många pensionärer har att leva för under ett år.Ett guldkort på SJ kostar 70.000 att köpa och det har denne herre suttit med i fickan utan att använda.

Nå,hur är det med alla andra medborgare som måste pendla till sina arbeten? Jag känner folk som bor i Norrland men jobbar söderöver.En del bor i Dalarna men jobbar på byggen i Stockholm osv .Inte fan får de några guldkort eller sina ev.taxiresor betalda av sin arbetsgivare.Nej ,det är bara den nya överklassens herrar och damer som kan trixa med sånt.

Nu ska i sanningens namn sägas att de flesta i riksdagen inte utnyttjar taxi i någon större grad utan det är vissa pampar som tar chansen.

I en intervju i radion så framgår det dessutom att han inte ens har försökt ta reda på hur tågen går.

Österberg har haft ytterligare en förmån ,gratis lägenhet i Stockholm så han har haft chansen att sova över där istället för att åka hem.


Jag känner lust att kräkas på dessa individer när man tänker efter hur så många i vår värld får kräla i sitt stoft varje dag för att överleva!


Följande står om Göran Persson i DN den 25 sep:

Persson får full ersättning trots sitt nya konsultjobb

Förre statsministern Göran Persson har fått ut fullt avgångsvederlag, 121.000 kronor i månaden, hela sommaren, trots flera konsultuppdrag. Enligt reglerna ska alla inkomster dras av från summan.
Allt Göran Persson tjänat sedan han lämnade riksdagen i våras har gått in i hans firma.

- Enligt regelverket ska inkomst av tjänst dras av från avgångsvederlaget. Men jag har ingen inkomst av tjänst. Jag har en näringsverksamhet där jag arbetar som konsult, säger Göran Persson till Dagens Nyheter.

När den socialdemokratiska regeringen avgick efter valet förra hösten fick alla ministrar helt enligt bestämmelserna ett års avgångsvederlag. För statsråden var summan 97.000 kronor i månaden, och för statsministern 121.000 kronor.

Enligt reglerna ska dock alla inkomster från andra håll dras av från avgångsvederlaget. Och det är Persson själv som "utan dröjsmål" ska anmäla sina inkomster till lönekontoret. Det framgår i det beslut som togs i statsrådsarvodesnämnden den 17 oktober förra året.

Övriga exministrar har anmält inkomster till regeringskansliets förvaltningsavdelning, som därefter dragit av det från avgångsvederlaget. Men inte Göran Persson.


Suck,de som trodde Mona Sahlin hade lite ruter i sig blev nog besvikna idag när hon i Rapport inte hade några åsikter om Göran Persson ohemula penninguttag från oss skattebetalare.Fegt Mona!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ditt enorma engagemang i att trasha vänsterrörelsen är på sätt och vis beundransvärt. Trist bara att du inte läst på ordentligt.
För att ta sig från Färna till Arlanda måste man ta tre olika bussar och ett tåg, det tar ca 5 timmar varav själva tågresan knappt tar en halvtimme så det handlar knappat om att Österberg ogillar att åka tåg. Dessutom har ingen riksdagsledamot gratis lägenhet i Sthlm, de betalar hyra för den. Plus att riksdagen sett över Österbergs resekostnader och uppenbarligen inte haft några anmärkningar på dem.

hogrelius sa...

Tjaa vad är sant eller falskt? SJ säger en sak och Linn en annan.Så frågan är vem som har läst på för dåligt? Vad gäller gratis övernattning för herr Ö så påstår SR Ekot detta! Sant eller falskt?
Wiehe sjöng en gång den tänkvärda låten :Vem kan man lite på?" Och den fråga gäller nog fortfarande men jag föredrar nog Sveriges radio,tyvärr Linn!Jag kan bara konstatera en gång till att Östberg har GULDkort plus taxiresor för det belopp jag ska klara mig på ett helt år!

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate