onsdag, augusti 29, 2007

Försvarsmakten och Sverige

Det här är Hilding Hagberg (till vänster) SKP:s ordförande efter kriget och fram till 1964!
Skp var ett Sovjetvänligt parti under Hagbergs ordförandeskap och jag minns alltid en av hans stående krav i riksdagen.Sänk skatten-ta pengarna från Generalerna!
Hagbergs stående krav i alla år var nedrustning och han var starkt kritisk till Socialdemokratins mycket höga anslag till militären.Där hade sossarna aldrig något motstånd från den borgeliga oppositionen .
Sverige hade under hela femtio o sextiotalet en av världens högsta rustningskostnader ,det var bara Israel som anslog mer pengar till sin krigsmakt.
Norge och Danmarks arbetarrörelse anslöt sig till Nato för att de därigenom skulle kunna hålla nere sina kostnader men ändå få ett starkt försvar.De hade lärt sig läxan genom att de blev lätt ockuperade av Hitlers trupper 1940.
Sveriges sossar hade redan tidigt byggt upp ett samförstånd med den Svenska storfinansen och "gjorde" affärer med Wallenbergimperiet.
Försvaret gjorde under många år ända fram till våra dagar mycket stora och dyrbara beställningar från Wallenberg se bla på flygvapnet med JAS som ett mycket dyrt flygplan där det finns i princip samma typ av plan att köpa för halva priset från andra länder.

Nå , Hilding Hagberg drev sin politik av andra skäl eftersom han hade Sovjetunionen som rättesnöre och han hade säkert inte haft något emot att Sverige skulle ha blivit "befriad" liksom Polen och andra östländer blev.
Då hade Hilding och SKP blivit herrar i vårt land och suttit med 2 % av befolkningen bakom sig och styrt.Så var det i de olika öststaterna med vilka SKP -VPK hade partiförbindelser och hyllade.

Nu har det mest otroliga inom försvarsmakten inträffat,en borgelig regering med en statsminister och tillika finansminister av moderat ursprung ska skära ner på anslagen med åtskilliga miljarder!

Att vi har ett Ryssland som mer o mer uppträder på ett arrogant och agressivt sätt tycks inte bekymra vår regering.De militära experter vi har är ytterst kritiska mot regeringens nedskärningar och undrar vad de har lärt av historien .I slutet av 20-talet så gjorde man samma sak och ansåg att Herr Hitler bara var en parentes i historien, vi vet bättre idag. Men, vad vet vi om Herr Putkin?
Hade den borgeliga regeringen åtminstone varit så pass modiga så att de hade anslutit Sverige till Nato och på det sättet stärkt vårt försvar då hade man också kunnat titta på tex våra kostnader för anskaffningen av diverse krigsmateriel.

Nu måste väl alla gamla och nya kommunister av Sovjetslag (V-SKP-KP)jubla över denna regerings radikala grepp om försvarspolitiken ?

Hilding Hagberg ler förnöjt i sin kommunistiska himmel där han sitter med Stalin-lenin-Mao och skådar ut över världen och särskilt Sverige.

1 kommentar:

Anonym sa...

стыдно хетсать.
айса-байса!

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate