torsdag, juli 12, 2007

"Uppkopplade hela lovet" !!

Det här är ett svar till Björn Malmström på Svenska Dagbladet.Han skrev en artikel idag som jag har åsikter om,du kan läsa den här:klicka bara här


Du skriver en angelägen artikel vilken säkert många föräldrar läser. Tyvärr så finns det en generation som har svårt att hänga med vad gäller internet,leder själv kurser för pensionärer så jag ser hur det är i den generationen.

Även bland de unga så finns så mycken okunskap och tyvärr så bidrar du till denna okunskap med en liten passus på slutet .Ser att du har "lånat" den från det sk mediarådet! Vad de nu är för okunnig organisation?

Att man kan ge ett råd att kolla loggen för att se var ens barn har kollat på internet är ett dåligt o felaktigt råd för de flesta ungdomar vet att det går att dels med ett knapptryck rensa alla spår.De vet också att det går tex på Firefox att ställa sin webläsare så att den tar bort alla spår varje gång man stänger ner osv.
Samma sak med messenger,där får man frågan från början om man vill spara det man skriver eller ej! Skulle tro att de flesta väljer att ej spara med tanke på snokare.

Jag vill ge dig ett tips om ett ämne du borde skriva om: Microsoft och därmed Windows konta Linux. Jag själv använder nu ett program som heter Ubuntu ,men det finns mängder av mycket lätta linusprogram att använda idag.Vilken amatör som helst klarar av att installera detta program på sin dator.Vill man ha det jämsides med sin Windows så går det alldeles utmärkt. (Fedora,Kubuntu,Debian...osv) Många av dessa går tom. att köra per en insatt cd och på detta sättet komma ut på internet utan att lägga in den på sin hårddisk.

Alla program är gratis. Linus brännarprogram tex är fullt jämförbart med Nero. Office finns fritt med från början, vad kostar inte Micosofts produkter.
Räkna ut vad stat o kommun skulle tjäna på att införa detta system istället för att göda Bill G??

Franska staten går nu mer o mer över till fri programvara,varför inte Sverige?

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate