måndag, maj 28, 2007

SOCIALISMEN I SVERIGE 2

När bostadsbidraget infördes i vårt land på 70 talet låg hyrorna lågt, jag minns fortfarande hur jag bodde i villa för ca 350 kr i månaden.Flyttade till en tvårummare 1975 och betalade 400 kr i mån.Det var ca 10 % av min lön!
Sedan steg alla hyror snabbt eftersom både hyrevärdar och kommuner visste att staten gick emellan när kostnaden för boendet blev högt.Raskt var man uppe i 40 % eller mer av sin lön i hyreskostnad.
Den som så vill kan gå in i den offfentliga statistiken och se hur kurvan på hyreskostnaderna stiger brant. Detta kallas socialism av både höger och vänster i vårt land.
En enfaldig bluff för att dölja att den förda politiken gagnade kapitalägarna och bankerna!
Byråkratin nådde nya höjder dessutom med massor av folk vilka behandlade alla ansökningar .Systemet blev sedemera så dåligt utformat att massor med bidragstagare fick fel bidrag samt blev återbetalningskyldiga under mycket bråk och elände.

Socialdemokratins politik innebar tex att över 44 sorters bidrag kunde sökas av storkapitalisterna,de kunde i stort sett ansöka om allting tillslut. Ville de anställa en skelögd individ så fick de bidrag.......nej nu tog jag i men faktum är att det fanns massor med underliga möjligheter.Ett storföretag som tex Volvo betalade ingen skatt alls under en tioårsperiod.Däremot fick småföretagen ingen hjälp alls utan massor med betungande lagar och paragrafer över sig som har gjort livet till ett tungt ok att driva sina ofta små lönsamma företag.

Ska nu den nya regeringen bara ta över sossarnas politik? Jag blir ytterst betänksam när jag ser de beslut eller rättare sagt de beslut som de inte tar.
Att regeringen dessutom går längre än sossarna i viljan att övervaka oss medborgare gör inte saken bättre,de vill kunna kolla alla email o samtal i vårt land.

Det verkar fortfarande som om vi ska tvingas att fortsätta att leva i någon slags öststatsmodell al´a DDR!

1 kommentar:

Anonym sa...

Vad Du har fel i mycket av vad som skrivs!
Märks det ingen förändring nu? Jo, det har rörts i något mycket väsentligt när det gäller solialistiskt tänkande - alliansen har stramat upp a-kasan bl a. Att det blev en paus för sossarna var välbehövligt, för bidragsamhället är av ondo om det siktar på att få röstboskap och det var s experter på. Att göra folk beroende av bidrag är ett försåtligt vapen i kampen om att sitta kvar vid makten.

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate