lördag, maj 26, 2007

Kvinnors löner!


Så var då kommunals avtal klart. Under alla år jag arbetade under detta avtal inom Malmö kommun så låg vi i en strykklass för sig i jämförelse med andra yrken.
När jag slutade efter 20 års arbetande hade jag en lön på 14.300 på heltid!Att jobba inom sjukvård,hemtjänst och bland narkomaner är slitsamt.Fick f.ö. mitt pensionsbesked från Malmö i veckan.Efter skatt får jag 700 kronor i månaden i tjänstepension.

Kommunal strejkade för fyra år sedan och deras strejk gav dåligt utfall,de mötte ett mycket hårt motstånd från sina arbetsgivare under ledning av en Socialdemokratisk ordförande.Förhandlingarna var så svåra så de ledde till strejk och det säger lite om det klimat som rådde.Sossarna har alltid talat sig varma om att höja kvinnors löner men i praktiken så höll man alltid igen.

Förhandlingarna denna gång har gått mycket bra säger bägge parter.Ylva Thörn (kommunals ordförande) är mycket nöjd .

Denna gång sitter det inte en sosse som ordförande utan en moderat vilken också anser att det är ett bra avtal för arbetsgivarna.
På tre år får medlemmarna ca 14 % lönelyft dvs ungefär 850 kr i månanden mer varje år framåt. Till sommaren får man 1500 kr till sin semester och till jul får alla 3500 kronor.
Dessutom har lägstalönerna lyfts ordentligt,outbildad får ca 15000 och utbildad ca 17.000!
Arbetsgivaren säger denna gång att det var nödvändigt inför framtiden att höja lönerna ordentligt för att kunna rekrytera arbetskraft.

Nu när de borgeliga styr så för de en lönepolitik som har gagnat de lågavlönade inom alla dessa sk kvinnoyrken.Synd bara att de inte styrde när jag var yrkesverksam då hade min pension varit mycket bättre idag!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate