tisdag, maj 08, 2007

Gruvarbetarstrejken 2007

Elisabet Höglund sk arbetsmarknadsreporter på Sveriges Television satt ikväll och påstod att gruvarbetarna i Norrbotten var högavlönade.De har en snittlön på 22.000 kronor i månaden och hon tillade nästan upprört att de minsann med sina tillägg för arbete på nätter o helger kommer upp i 27.000 i månaden.

Inte ett ord om att det är ett jävla kneg att gå under jorden i hela sitt liv och arbeta hårt .Ett farligt jobb dessutom.
Här sitter dessa skrivbordmänniskor liksom Höglund och säger att de är högavlönade.Titta bara på våra riksdagsmän eller folk inom andra manchettyrken vad de tjänar och vilka förmåner de har!

När den stora strejken varade i malmfälten förra gången (1969) så samlade jag in pengar på vårt järnbruk i Torshälla,på ett par dagar fick jag ihop 10.000 som skickades dit upp,de höll ut i ca 57 dagar men vann strejken då.Fick fast lön och högre lön.
Ingen kan säga att nuvarande lön är för hög.

Hoppas av hela mitt hjärta att de även denna gång vinner men samhällsklimatet är förändrat och de lär ha mycket svårare att få stöd av Svenska folket idag,tyvärr!
Vi har blivit ett avpolitiserat folk och ungdomen som förr ställde upp i solidaritetsarbete ägnar sig åt att slåss med varandra vid div. idrottsföreställningar eller så super man huvudet av sig.I stort sett så skiter de i hur det går däruppe,ingen skulle bli gladare än jag om jag har fel!


9 maj LKAB backar och i morgon sätter de sig vid förhandlingsbordet och idag återgick arbetarna till arbetet.Ställer upp på övertid för att producera det som så att säga "försvann" under de tre dygn som arbetet låg nere. Det här är en seger för arbetarna!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate