måndag, april 30, 2007

Att supa sig full!

Detta är Uppsala efter fyllefesten,på ren svenska så tycker jag det är förjävligt att ställa till det så här.Det man släpar med sig ut kan man också släpa med sig till sopan någonstans.Varför i hela friden tillåter man sig något sådant och varför stoppar inte mydigheterna dessa vandaler?
Sitter och hör på nyheterna och tidigare har jag hört resultatet från en enkät om hur ungdomar ser på det här med att supa sig full under helgen.50% svarade att de skulle supa sig fulla.

Hmmm låter inte så kul för det är verkligen inget trevligt att bli så knall att man tappar kontrollen över sig själv.Minns för övrigt en söndagsmorgon för ca ett år sedan då jag skulle till tåget på förmiddagen i Eskilstuna.Det låg spyor och burkar överallt var jag än gick och det är väl inget kul att vara så full tänkte jag.
Senaste tiden har jag "roat" mig att gå till olika ungdomars foton på Lunarstorm och det är förvånansvärt mycket bilder från fyllefester.Både på killar som på tjejers sidor.
Massor med dricka att beskåda, borden är fulla av flaskor och händerna fulla med glas!

Ingen bryr sig om att kanske deras föräldrar kan se dessa bilder, där ligger skillnaden mot när jag var ung.Det hade blivit ett jävla liv om mina föräldrar hade sett mig på såna bilder när jag var tex 16 år.
Det underliga är att om man hade sett bilder på unga som brassade eller knaprade eller injicerade knark så hade dessa bilder med stor sannolikhet inte fått vara kvar.
Bilder på berusade ungdomar med spriten framför sig är fullkomligt allmängiltigt idag .
Ändå är då Lunar "ett snällt " ställe mot vad som finns idag på Internet.Jag har sett sk festsidor där man verkligen både är stupfulla och blottar sig offentligt och alla bara garvar och tycker det är skitkul.Tjejernas bröst hänger ut som kojuver till allmänn beskådan av fulla o halvfulla grabbar som står med ett löljigt flin på sina läppar.
Jag tänker inte medverka till några adresser till dessa sidor men jag vet också att många unga idag känner till dem.
Internet liksom mobiltelefoner missbrukas när det blir en massföretelse.
Frågan är varför dessa saker som annars är utmärkta ting i vår tillvaro alltid ska missbrukas.???

PS Slår upp tidningen idag och huvudrubriken är:Stor ökning av spritdöd bland kvinnor.På sex år har fallen med dödlig skrumplever ökat med 25 % bland kvinnor.
Nu hör till saken att även kvinnor som är feta får sk fettlever och då om man dessutom dricker alkohol så leder det till skrumplever vilket är obotligt.
Jag själv har druckit mig till fettlever men genom att alltid avstå från alla former av alkohol så kan man i det närmaste bli återställd igen.Det är en skön nykter värld jag lever i och det njuter jag av varje dag.

97 omhändertagna eller gripna i Uppsala
Polisen i Uppsala grep eller omhändertog sammanlagt 97 personer från lunchtid valborgsmässoafton fram till tisdagsmorgonen. De allra flesta omhändertogs för fylleri, flera av dem var under 18 år.
När det gäller omhändertagna för fylleri är Uppsalas siffror, som vanligt, bland de allra högsta i landet, kanske den allra högsta.
- Det var lite värre i år än i fjol, men ändå inga allvarligare brott, sammanfattar Bo Axelsson, vakthavande befäl vid Uppsalapolisen.
Den yngste omhändertagne var 13 år. Ytterligare 18 personer var under 18 år. De togs om hand av socialjouren.
En entrévärd vid en krog greps för misshandel. En polis observerade när entrévärden, en man i 20-årsåldern, slog en liggande person i ansiktet.
En annan man i 20-årsåldern greps misstänkt för att ha stulit en plånbok från en annan person.
En man man i 30-årsåldern greps efter att ha misshandlat en kvinnlig närstående på en krog i Gottsunda.

3 kommentarer:

Peter sa...

Skillnad pà spritpolitik i Sverige och annorstädes? Hade en erfareneht fràn en vàrkväll i Karlstad för nàgra àr sedan, pà väg till mitt hotell. Jag fick kliva över ungdomar som fullit omkull, spytt... efter att pà ett nàgor överdivet sätt ha firat studenten.

I Frankrike är vin aoch sprit inget märkligt. Man kan köpa det varsomhelst. Ungdomarna gör ingen "affär" av det. Man màste inte bli full för att visa att man har "roligt".

Min egen konsumtion är i allmänhet begränsad till et par glas champagne vid festliga tillfällen, samt förstàs de av doktorn rekommenderade tvà eller tre glas vin per dag.

hogrelius sa...

Håller helt med dig,jag har rest mycket i mitt liv och aldrig sett sådana scener som vi har i Sverige.Kommer ihåg midsommaren 1980 i Visby,de hade svinat ner hela den fina parken i Almedalen så jag fick tårar i mina ögon.Vår hela familj gick dit och städade så gott vi kunde .Nu är det likadant i de flesta städer i vårt land,man bara slänger all skit omkring sig när man sätter sig ner och "festar" som de säger.SUPER är rätta ordet.I Peking såg jag en enda full person och han var dessvärre från Finland!

Robin H sa...

Shiiit så det ser ut! :O

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate