lördag, februari 03, 2007

RÅHETEN I SAMHÄLLET

"I söndags föll Rune Ax, 78, i koma efter att ha blivit överfallen av två män i sitt hem. Han rånades under lördagsnatten på sina värdesaker, bands vid sängen och misshandlades svårt.
På torsdagen tog Runes barn det tunga beslutet.
- Läkarna frågade om de kunde koppla ifrån respiratorn. Det var ett tufft beslut. Men vi var överens, säger sonen Göran Ax.
Det är han som tagit bilden av sin pappa. Han vill att den ska beröra och hoppas kunna skapa en debatt om det oprovocerade våldet."

Från Expressen idag!

Två yngre män sitter i häktet , det är bara män som gör sånt här.De enstaka fall av kvinnor vilka misshandlar andra är ofta särfall där kvinnor har blivit slagna i åratal tills det brister och de slår hårt tillbaka.
När brottsforskarna redovisar statistik så säger de ofta att våldet inte har ökat men de glömmer ofta att redovisa hur våldet ser ut idag!

Att ge sig på gamla försvarslösa människor är en följd av de droger som används idag.Förövarna är totalt avtrubbade av alla normala känslor.
Inte sällan läser man i pressen hur tex gamla damer uppåt 90 år blir överfallna och svårt skadade.Jag hade hand om en gammal dam som hade blivit överfallen i sitt hem av en narkotikapåverkad man ,slagen och våldtagen vid 87 års ålder. Hon låg i en säng och skakade i skräck åratal efteråt,hennes liv var slaget i spillror.
En narkoman ska ALDRIG någonsin kunna krypa bakom skitsnacket om att han inte visste vad han gjorde och tro sig kunna skubba från det han gjort.
PS! Den 78-årige mannen som misshandlas svårt vid ett rån utanför Katrineholm avled på lördagen.


3 kommentarer:

hpy sa...

Har stal en fjortonaring en bil (recidiv) och korde pa en ung kvinna som nu ar paralyserad for hela livet framat. Om jag minns ratt fick han nagra MANADERS fangelse for ett par veckor sedan. Han ar kanske ute redan.
Jamfor detta med det ett ars fangelse man kan fa for att ha rokt en cigarett pa fel stalle i Belgien.

Vulnerable sa...

Jag vet inte vad jag ska säga. Man blir ju helt stum... *Skakar på huvudet*... det är... nae, det finns inga ord...

hogrelius sa...

Nej, det händer ju råheter snart sagt varje dag.Såg att i helgen var det stort bröllop här i stan,någon blev f-b och tog sin bil och började köra på de andra gästerna.Flera stycken fick svåra skador och nu letar polisen efter de som gjorde detta skit.Bilen är hittat men polisen vet ju vilka som körde så det är ju bara en tidsfråga.Mordförsök söks de för!Börjar delar av mänskligheten att ha hjärnskador av något eller har vi alltid varit så här?

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate