tisdag, december 05, 2006

SJ och skandalen LINX

De här bilderna är från Linx AB som körde tåg ett antal år mellan Köpenhamn-Oslo-Stockholm.
Varje dag en direktförbindelse till huvudstäderna och med stopp vid ett antal andra viktiga städer i Sverige,bla Göteborg och Karlstad mfl.
Linx ägdes av SJ och dess motsvarighet i Norge NSB. Fanns ju alltså muskler bakom detta bolag som utvecklade tågen med bla Internet ombord. Vad gjorde då moderbolaget SJ? Jo,de motarbetade sitt dotterbolag från första stund.De försvårade på alla sätt allting.Man fick inte plats i de stationshus som fanns trots bevisat att det hade gått.Inte ens under en kort period så fick man ens skicka fax till stationen i Malmö med tåglistor! Man såg till att sätta in tåg från SJ före eller efter Linx avgångar med dumpade priser med känt resultat.Nedläggning efter ca 2 år på linjen Köpenhamn -Oslo och därmed en fin avgång till o från Göteborg! All väl utbildad personal i framförallt Malmö fick sparken.Många hade massor med års anställning hos SJ men inget gick att ordna.Min fd hustru fick då chansen att flytta till Karlstad där Linx skulle fortsätta trafiken mellan Oslo och Stockholm.Samma sa k händer där ,nedläggning och sparken! Andra gången för min dåvarande fru.Arbetsdomstolen dömmer SJ att återanställa henne mfl. Då måste hon börja pendla mellan Stockholm och Karlstad senare Hallsberg vilket är ännu värre! Övernattningar på stationshuset hör till vardagen eftersom när man kommer till Hallsberg kl23 så finns ju ingen chans till annat eftersom man börjar kanske kl 06.00 på morgonen igen. Min fd hustru skulle enligt överenskomelse gå i pension vid 60 från SJ.Det gäller stora pengar och detta är säkerligen en av orsakerna varför man försöker bli av med sådan personal som har den gamla pensionsöverenskommelsen ! Att vårt äktenskap inte höll för alla påfrestningarna med ett sånt jobb där man är borta från hemmet så mycket är ju inte så underligt,att dessutom flytta till annan ort och ha två boenden det är nog många gånger dömt att misslyckas! Skyller inte på SJ men det är ju en märkvärdig statestik som finns att tillgå,tågmästare och lokförare ligger högst i topp vad gäller skilsmässor! Tja, vad kan det beror på då???
Jag hade många kontakter med olika riksdagsmän vad gäller denna underliga affär LINX och SJ.Alla (nästan) höll med om att miljonerna som förslösades var fel.Ingen förstod vad SJ höll på med! Men här har vi något underligt,jag skrev till massor av sossar men INGEN svarade.Alla andra partiers representanter svarade både en o flera gånger.Vår nuvarande kulturminister Liljeroth svarade många gånger och hon är ju gift med Ulf Adelhson tillika SJ:s ordförande.Han fick mina skrivelser genom henne men det blev bara tuffa tag!Att SJ nu skryter med sina vinster är ju förfärligt när vi som har följt detta bolag inifrån vet varför man går med vinst.Jag vill påstå att SJ mobbar och misshandlar delar av sin personal.Facket som många av medlemmarna kallar för sveco är ju aldrig obstinata precis mot SJ.Det brukar bli som SJ vill om inte annat så blir fackgubben anställd som chef på SJ!! Nu har min fd blivit anställd på ett annat bolag och höjt sin pensionsålder till 65 och förlorar massor med pengar men väljer hellre detta än att gå kvar i det bolag där hon givit sina bästa år ! Detta bolag som borgarna gärna får sälja ut till vem som helst så de kan sparka en massa döskallar som sitter där och jävlas med sina anställda!! PS Jag har också på sätt och vis fått ge mina bästa år till SJ.När min hustru kom hem och de hade kört på någon så det blev slarvsylta så mådde hon dåligt länge.Efter 5 döda så blev hon ett tag sjuk och det drabbade mig lika mycket. Jag har genom hennes arbetstider och med det frånvaro från hemmet fostrat tre barn,jobbat deltid samt varit hemma på heltid.Förlorat pengar och pensionspoäng för att SJ skulle rulla på med henne ombord.Efteråt tycker jag att jag har fått betala ett för högt pris på många sätt! Så mycket ensamhet under de åren sätter sina spår!

2 kommentarer:

Arkiterapeutti Kops sa...

Tjäna!

Jag föstod inte allt men det fattade jag att du skrev om jätteviktiga saker. Arbetet och arbetsresor kan vara så ansträngande att man orkar ingenting annat.

Jag kom denna gång från en annan blog :) Jag har flera.

Hälsningar :)

Rita
Arkiterapeutti = "Vardagsterapevt"

Hogrelius sa...

ja, vissa saker av det här bestämde över mitt liv på ett sätt som jag inte förstpd från början.Ofta är det ju så att man fattar som först när det har gått ca 20 år!!

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate