torsdag, november 23, 2006

Min mor!

Här är min mor 90 år! Idag är hon på väg mot 96 vilket är en hög ålder även i vårt land. Jag var hos henne igår och hjälpte till med lite av varje och såg då för första gången att nu äter hon inte som hon ska.Petade i maten och det var inte mycket som gick i henne.Gick iväg till kondis och köpte två smaskiga bakelser åt oss. Satte på kaffe och väckte henne från vilan.Oj ,sa hon ,tänk att få komma till dukat bord !
Ja ,den stackarn får för det mesta försöka klara sig själv,hon bor ju fortfarande ensam men det gillar hon inte men det finns ingen plats någonstans åt henne.
De som talade sig varma för att de gamla ska bo hemma de visste inte i sitt oförstånd vad de ställde till med!
Nu snålar alla kommuner på det här sättet på sina utgifter.Hyran går ju staten in och betalar om inte pensionen räcker till så kommunen har inte så stora utgifter på en så gammal kvinna.
Att i vårt rika samhälle handha dessa frågor på ett sånt snålt sätt visar bara hur våra politiker tänker.Fy skam!

1 kommentar:

hpy sa...

Maste kommentera. Jag tror trots allt at det ar bra att fa vara hemma sa lange man kan klara sig med lite hjalp och vill vara hemma bland trygga, kanda prylar.
Det ar ju manga yngre manniskor ocksa som ar alldeles olyckliga da de ar tvungna att flytta.
Men sedan maste det finnas ordentlig plats da man inte lange klarar sig pa egen hand. Inte ett stort rum dar alla ligger i sang bredvid varandra och dar lostanderna laggs i ett gemensamt handfat for att 'uppfriskas' lite.
De nordliga landerna skryter med sin aldersdomsvard (sag ett tv-program om hur det gors i olika europeiska lander), men sanningen har ingenting att gora med propagandan. Be en aldring saga offentligt att hon ar vanskott! Det gor hon aldrig for hon tror att det blir annu varre om hon skvallrar. Hon kanner ju sig ofta som ett offer. Kanske inte for misshandel, men for otillracklig behandling.
(Jag talar lite om samma sak i min blogg idag, men pa ett annat satt.)

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate