söndag, november 26, 2006

En grinig dag.....

Här ska gnällas:
höll aldrig på att komma ur sängen idag,det tog emot något förfärligt att stiga upp.Tvingade mig upp vid halv tolv,tvingade mig att äta lite.
Vädret är fint med solsken så jag tvingade mig ut.
Kommer fram till vägen och en kille på MC står vid rött ljus,får grönt och gasar på så att bågen reser sig på bakhjulet.Åker så flera hundra meter! Skickligt men farligt och det var synd att ingen polis var på plats för då hade hans körkort rykt!Blev irriterad på ett sånt uppförande.
Ser all skit som är slängd överallt,påsar,burkar och inte minst tomma cig.paket och fimpar. Precis då kommer det ett par och ska gå in på Farsta brandstation och kastar naturligtvis fimpen på marken.Grrrrr, tänker jag om det ändå hade varit lagar som i Singapore då hade han åkt dit på 1000 kr i böter.Där slängs alltså inget på marken!
Tittar ut över leden där tusen och åter tusen bilar kör i hög fart och släpper ut sitt gift.Människor är ute och söndagsåker!
Det fanns en visa en gång som hette "vi visste ingenting" och den användes på 60-talet och gisslade alla människor som inte ville veta något som störde deras dvalalikande liv där de trodde att allt var frid o fröjd liksom det historiska faktum att många i Tyskland under Hitler inte visste något om hur judarna behandlades!
Samma sak är det med miljön, man bara kör på som om inget håller på att hända!
Överlämnar till kommande generationer ett elände med kanske miljoner människor på flykt i världen undan översvämningar !Ska då de äldre säga med pipig röst:Vi visste ingenting!!!

Det finns folk som stänger in sig i en glaskupa där de bara tillåter filtrerade nyheter.De ser aldrig på nyheter eller debattprogram,håller sig inte med en dagstidning osv.
Tror att man på detta sätt kan undandra sig det som är dåligt,vad de gör i verkligheten är ju att de drar sig undan sitt personliga ansvar. Alla har ansvar för den jord vi lever på och ska efter bästa förmåga också bidra till att göra vår tid här så dräglig som möjligt samt att efterlämna en jord till sina barn och barnbarn som går att leva på!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate