tisdag, september 19, 2006

Populistiskt?

Riksdagen tog för ett tag sedan ett nytt beslut angående sina egna villkor och i synnerhet statsrådens villkor.
Vi kan ta Ullrika Messing som exempel.Hon är 38 år
gammal och avgår som statsråd nu efter nederlaget.
Hon får under första året behålla sin lön på 97.000 kronor i månaden! Efter detta år utlöses hennes pension med 48.829 kronor i månaden!
Bodström är 44,Ylva Johansson 42, Östros 41 osv.
Vem annan i det Svenska samhället har så generösa villkor.Jag själv har ARBETAT i 44 år i tunga farliga yrken med skador som följd. Jag har en pension före skatt på 11700 kronor i månaden.
De här ofta välutbildade personerna skulle omfattas av samma villkor i stort som övriga medborgare så att man tog beslut i riksdag och regering som stod i samklang med den lagstiftning som råder i riket.
Riksdagens särregler med fri sjukvård,fri medicin,fria resor m.m. för ledamöterna har avskilt dem från folket och de är så totalt avskärmade så jag undrar om klassikerfrågan till Olof Palme håller än idag.Hur mycket kostar en liter mjölk?
Han kunde inte svara och dessvärre verkar det som om många av de sittande är avskärmade. Det är inte undra på när man ser hur deras pensionsregler är utformade av sina polare i något verk som de alltid kan skylla på när den här frågan ska diskuteras."Det är inte vi som har bestämt våra villkor" säger man från regeringen!!
Nä nä,de är totalt oskyldiga.Är de också oskyldiga till det nya pensionsystemet som har tvingats på det Svenska folket?

1 kommentar:

hpy sa...

Det ar lika overallt.
Men detta innebar inte att det ar ratt.
Jag har en egen idé om pension.
(Egentligen ar det nog en van som viskat den at mig.)
Eftersom vi inte arbetar da vi ar pensionerade, borde alla pensioner vara lika stora - eller lika sma. Vi gor ju samma sak for var pension anda.
Heter det inte : Samma arbete = samma lon.
Om vi fortjanade bra medan vi jobbade, hade vi ju mojligheten att investera en del av var lon for att kunna leva "battre" under var pensionstid.
Om vi hade samre lon, och inte kunde spara eller investera, borde var pension anda vara sa stor att vi kan leva pa den.
Vad sags?

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate