söndag, augusti 27, 2006

Dagens SVD på Brännpunkt


Klicka på artikelbilden så blir den större!Tyvärr finns ingen länk till svd därför att när jag skriver det här så har de inte lagt ut denna artikel på internet.

Gårdagens personliga blogg om nazzar kontra kommunister fick sin efterföljare från fd marinattache Thomas Hasselberg i dagens svd (27/8).
TH jämställer där dessa bägge ytterlighetsriktingar,ultrahöger och ultravänster som vissa vill säga.
TH är förvånad över att inte de som har varit eller är kommunister inte behandlas på samma sätt som nazzarna dvs med avsky över deras gärningar.
Jag pekade på igår att den stora skillnaden är ju att man från det sk "röda" hållet inte utrotar människor pga av deras ras eller att man inte utmålar någon som sämre genetiskt skapad såsom nazzarna ända från början har gjort. Tyvärr så har ju även en del politiska partier i vårt land omfattats av div. rasläror och samlingsregeringen under andra världskriget har ju många rent rasistiska beslut att historiskt att ansvara för. Dagen partier har ju inte varit de som har velat göra upp med detta precis.
Igår kom jag också till den slutsatsen att den politik som man förde på nazistisk eller kommunistisk sida ändå till slut blev mycket likartad-död och förintelse av massor med människor.
I alla sådana ideologier ligger i botten ett förakt för den "vanliga" människan, partiet ska leda massorna som inte förstår sitt bästa. Ur denna inställning så föds också en brutal inställning samt ett system som tom. skrämmer partimedlemmarna att utföra de mest groteska order uppifrån. Ja, de behöver inte ens få utförliga order utan de ska visa sig "duktiga" och överdriver allting.
"Den stora saken" rättfärdigar allting och det är därför som vänsterpartiet och liknande organisationer inte förmår att göra upp på ett hederligt sätt med det förflutna.Jag har ju varit med och kommer ihåg hur de äldre medlemmarna i VPK nästan grät när vi unga gick ut och demonstrerade mot Sovjets inmarch i Prag 1968. "hur kan ni göra så här mot Sovjet som ändå befriade Europa" sa de till oss med gråt i rösten.
Denna anda lever säkert kvar bland många medlemmar i nuvarande V, betänk bara Lars Ohlys utttalande om hur han reagerade vid Berlinmurens fall. Han grät över att DDR höll på att falla samman medan vi inom den övriga vänstern var oerhört glada över denna utveckling och firade detta!
Tänk när såna människor får MAKT över andra,då börjar förföljelsen över oliktänkande. När jag var med i SKP (maoisterna) så fanns det en förföljelse inom partiet mot de som inte "var lydiga" mot partiledningen.Man drev tex igenom att ALLA medlemmar skulle underteckna en lojalitetsbekräftelse till PARTIET annars åkte man ur.
Jag vägrade av principiella skäl och minsann sånt huvudbry man fick med mig men jag åkte konstigt nog inte ur. På andra ställen åkte hela partiavdelningar ut ur partiet.(Solanavd. med Sture Ring i spetsen tex.)
Överhuvudtaget så blandade sig partiavd. styrelse i människors privatliv som var förfärligt. Partidomstol fanns ju där man ställdes till svars inför alla medlemmar i högst privata ting.
(Otrohet tex) När människor mådde dåligt psykiskt så gavs rådet att man skulle läsa marx o Lenin bättre så skulle allt bli bra!!!

I den "lilla" världen kunde det gå till så och då är det ju lätt att förstå hur det blir (och blev) i den "stora" världen med Lenin,Stalin,Mao och Fidel Castro.
När fanatismen tar över människans själ då går det ju inte längre att resonera därför allt förnuft är ju borta.De som har rätt tar över och så blir historien som den vi har sett med massdeporteringar,dödsläger och förföljelse !

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate