tisdag, maj 16, 2006

Polisövergrepp!

I dagens uppdrag granskning tog de upp två fall av våld och lögner från poliser. I tingsrätten har två blivit fällda men i högre rätt frikända. Samma mönster upprepas år ut och år in.Vår justiekansler har anmärkt på detta och i uppdrag granskning så var det inget tvivel om att polisen ljög. I ena fallet fanns det till och med filmat av en övervakningskamera.Inget stämde ur polisernas vittnesmål med vad vi kunde se på filmen.
Men det jag reagerade över och vilket ingen sa något om det var en man som hade kommit in till den bensinmack där allt utspelades. Han parkerade sin bil på andra sidan polisbilen och hade alltså fritt synfält över vad som hände. Poliserna bankade alltså den 64 år gamla mannen som bara ville tala med dem, stålbatongerna är ju hårda och farliga. Mannen på andra sidan tittade inte en gång på vad som hände.Han gick runt sin bil och började tanka bilen. Hur i herrans tid är en människa funtad som inte en enda gång kollar läget när de slår o slår denne man!
Han stod ca 3-4 meter från dem. Det skulle ha varit intressant om man hade fått veta om han blev kallad som vittne eller ej och i så fall vad han sa inför rätten?
Kan berätta ur mitt eget liv angående polisen. Jag slutade mitt skift på bruket kl 14 en lördag och skulle cykla hem till min fästmö.På vägen hem passerar jag dåvarande stadskällarens uteservering och en polare till mig sitter där och tar sig en flaska öl och ropar på mig.
Han bjuder mig på 2st 33 cl flaskor 4 % öl sen går jag ner för att ta min cykel men blir då stoppad av stadens polis.Vi hade då fortfarande polis i lilla Torshälla,nåväl , jag undrar vad han vill och då säger han att jag är berusad och samtidigt kommer en taxi rullande som han vinkar in.Upp till en öde station där jag då kräver att han ska ta dit en läkare som ska ta blodprov på mig.Han (Höglund) hånskrattar o låser in mig i en cell. Han begår tjänstefel direkt eftersom han inte avvisiterar mig på varken bälte eller något annat. Han håller mig kvar i 7 timmar innan han släpper mig.Min fästmö har ju under tiden inte fått veta var jag befinner mig och är ju mycket orolig eftersom vi hade gjort upp om att gå ut på kvällen.
Sen kommer det som ett brev på posten att jag måste gå upp till polisen och lämna mitt körkort trots att jag inget fordon hade kört.
Kallelse till dåvarande nykterhetsnämden för ett förhör.Där sitter en ung man som var högst 3-4 år äldre än jag. Ställer en massa egendomliga frågor bla. om min fästmö. Dricker hon alkohol ,frågar han. Tja , säger jag , eftersom hon är sjuk i reumatism så drickar hon nästan aldrig.Ett glas vin någon gång till maten när vi går ut. Efter ett par veckor kommer en rapport från länsnykterhetsnämden och där står svart på vitt: "även hon super hon"! Vilken svenska först o främst, hela hans rapport till länsnykterhetsnämden var lika usel och fylld av lögner.
Då kände jag det som många har vittnat om,hat mot myndigheter!
Ett rättmätigt hat och jag kan förstå de människor som idag blir bankade gula o blå av idioter till poliser ! Oskyldiga! JK gick ut idag också och påtalade att dagen domstolar sannolikt slarvar och dömer människor till fängelse trots att de inget har gjort.Han tycker sig ha stöd för detta påstående när han har läst en massa domar samt talat med folk på olika nivåer.
Nästa gång kanske det är din tur att råka illa ut så kom inte och säg att de som råkar illa ut får skylla sig själv!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate