söndag, maj 14, 2006

Idag hade jag nöjet? att installera windows xp pro åt en ung kille vars dator hade pajat. XP systemet på cd:en är ju vid det här laget rätt så gammalt.Inköpt en gång för 3.500 kronor. När man då sätter i det och är uppkopplad på internet som man helst ska vara så löper man risken att på en gång utsättas för angrepp eftersom man inte har någon brandvägg eller virusskydd. Känner en som efter 1 minut hade fått intrång av virus! Jag satte i en gratis brandvägg på direkten innan jag gjorde något mer. Sedan börjar det mödosamma arbetet med att registrera till microsofts högkvarter för att kunna få alla updates! Dålig uppkoppling till deras servers ,fy !Det är MASSOR som måste tas ner, nästan ett nytt xp kan man säga!
Inget office följer med och det är ju en stor brist! Krångel och väntan!
När det gäller Ubuntu (Linux) så släpper de varje halvår en ny cd som man kan hämta på div ställen GRATIS eller ladda ner från Internet (www.ubuntu.se)
GRATIS! Sedan när man väl har det så installerar programmet hela tiden ,dygnet runt nya förbättringar.I programmet finns Office,bildprogram,brännare,mediaplayers m.m. totalt idag finns ca 18500 program eller annat att ta ner GRATIS!
Det är sån skillnad att installera ett microsoftprogram mot Linuxubuntu, alla med lite datorvana kan fixa till det hur lätt som helst.
Jag sitter här som snart 64 år och kör programmet , lätt som en plätt och tycker väl att det är lite underligt att så många pigga och vakna ungdomar inte ens försöker!!Är de i vårt samhälle så vana ända sedan dagistiden att andra bestämmer vad de ska göra.Lektanter (mest) och en och annan man som fixar allting.Skolan frågade jag denne unga man hur de hade det med datorundervisningen, nästan inget sa ha.Lärarna då frågade jag,de kan ju inget!!Sa han. Minns själv för ett antal år sedan när jag arbetade i receptionen för sdf Kirseberg.Då ringde det lärare till mig och frågade mig hur man skulle öppna upp ett mail som de visste hade kommit!Jag höll på att bli vass i tungan och säga :fråga någon av dina elever. Men snäll som jag är så försökte jag per telefon hjälpa dem så gott det gick.
Det verkar ju vara lika bedrövligt fortfarande! Vad är det för samhälle vi har??

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate