söndag, mars 26, 2006

Ångest!

Tack o lov är vi inte lika som bär vi människor. Tack o lov att vi begår fel och kan lära oss något. Jag har gjort många fel i mitt liv och känner mig allergisk mot de som ibland framställer sig som ofelbara. Inom politikens värld där jag under många år höll hus så fanns det mängder av "ofelbara"! Det sätter sina spår med såna erfarenheter. Det är sällan man idag hör en politiker erkänna att han eller hon har begått ett fel.
Sedan finns det en typ av individer som lägger monopol på att må dåligt, de inser inte att det finns andra individer som kan må minst lika dåligt och kanske inte handlar såsom de borde ha gjort! Fick ett mail från en fd tjej som var så besviken på mig och jag kan ju bara beklaga att hon känner så som hon gör.När man inte känner att man orkar vara tillsamanns mer så finns det bara en sak och det är att tala om att man inte vill längre. Nu har en del männniskor svårt att acceptera att ett förhållande tar slut men då ligger det ju mera på dem än på mig. Att vara ihop med någon utan att ha egna känslor är ju helt fel!
De som har följt mina skriverier vet ju att jag är med i AA alltså Anonyma Alkoholister sedan en del år.men till bilden hör nästan alltid att man "tar sig ett återfall" som det heter i våra kretsar. När sånt händer så blir det med besked därför att ens ångest väcks till liv på det mest fruktansvärda sätt, man vet ju inom sig hur fel man gör mot både sig själv och andra!
Alla som har varit berusade vet ju hur både de själv och andra kan ställa till det för sig!Sånt ger ångest med besked.
Det är då lätt att hänga upp sig på en annan människa och tro att man kan få någon slags hjälp och förståelse, besvikelsen blir ju stor när det visar sig inte vara fallet och man insser att den här kampen måste föras ensam ihop med likasinnade.
När man vaknar upp efter att ha varit berusad många,många dygn då infinner sig skräcken över vad man har sagt eller gjort! Att inte minnas är ingen trevlig upplevelse!
Denna insikt borde ju automatiskt leda till nykterhet men så är det ju inte.Oftast kan det bli tvärtom, man vill ytterligare döva alla dåliga känslor som dyker upp inom en.
Nu har jag varit ren en längre tid och denna gång så känns det bättre än någonsin men igår tog jag mig en promenad på söder och då kan det kännas lite i sprittarmen när man ser "alla andra" sitta där i solen och ta sig en öl!
Nej du Bosse, sa jag till mig själv! I den fällan ska du inte gå för då är du där igen rakt ner i skiten!
Gick till Medborgarplatsen och åt lite samt höll en man sällskap medan han drack en öl.Han var alkoholist så vi kunde tala fullkomligt fritt med varandra om detta ömkliga liv som det är att vara "törstig"
Allting kan bara bli bättre!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate