fredag, november 10, 2017

Jag startade min första Iphone igår!

Den första frågan jag ställde mig var varför i hela fridens namn kan man inte sätta in ett extra minneskort i dessa apparater? Men svaret är ju som vanligt, Apple vill tjäna mycket pengar och då lockas folk till att köpa en dyrare modell med mer minne i! De betalar oerhörda summor i princip i onödan vilket man slipper om man använder Android-mobiler.
Att jag till slut vid 75 års ålder köpte en S6 har sin förklaring i att den firma som tillverkat mina hörapparater har ett avtal med MAC!
Deras hörsnäckor fungerar bara ihop med Iphone så att jag kan höra musik m.m direkt i lurarna med gott ljud.
Det ryktas att Android någon gång ,kanske nästa år ska kunna erbjuda samma tjänst!
Men vad gäller Iphone så kan jag inte förstå varför vissa människor sätter denna produkt på en pedestal. 
Jag upptäcker inte en enda speciell sak i denna mobil som skulle särskilja den från andra mobiler. Inte ens deras reklam om att kunna lägga in sitt "plastkort" höll måttet eftersom det visade sig att enbart Nordeas kort fungerar. Tjosan!
Jag kör som vanligt med Googles alla produkter liksom allt annat jag har haft på min Sony Android, tack och  lov höll jag på att tillägga.
Hur människor har kunnat utveckla rena fanatismen omkring ett DYRT system är för mig obegripligt.
Det som är bra är ju systemet i botten vilket är ett OS vilket i delar liknar Linux vilket gör att det är en hel del säkrare än tex Microsoft.
Nu har ju Microsoft på mobiler i stort försvunnit och lika bra är det.
Nu är det ju Linux med Googles Android som "vunnit " matchen och det visar väl att folk väljer rätt både tekniskt och prismässigt.
Det är ju där som all utveckling pågår på samma sätt som för vanliga datorer där Linux verkligen står för nästan all utveckling idag. Microsoft har ju som bekant hakat på Linux numera och börjar bli mycket bättre.Windows tio är ju en framgång rent tekniskt och för oss användare så fungerar tian bättre än någon av de andra OS de har haft genom åren.
MEN det är de som kör Windows med dåliga uppgraderingar som också förorsakar så mycket elände på internet med virus och trojaner. Tänk att det fortfarande sitter människor och använder XP fortfarande vilken är ett såll idag.
Nå, jag får tills vidare acceptera och använda min Iphone på vettigt sätt.
Sony har fått ett kontantkort och fungerar ju väl även här hemma med hjälp av det trådlösa.
Mitt liv är nerlusat med teknik och olika apparater men det är ju bara trevligt om man också som jag kan stänga av dem då o då!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate