söndag, oktober 08, 2017

Djur och människor?

Jag såg ett program producerat av BBC igår,det handlade om New Zeeland. Ett fantastiskt fint program om den orörda naturen.
De svårigheter de har haft med utrotning av den inhemska populationen börjar de få bukt med. Människor vilka kom från Europa hade med sig allehanda djur vilka blev farliga för de djur som fanns på denna ö. Katter,råttor,iller mfl djur som har bland annat utrotat ca 50 olika sorters fåglar.
Samma sak har utspelats på många andra ställe på jorden tack vare människors bristande insikt.
Idag är det OK att peka på detta problem när det gäller djur.
Men om jag säger att det finns människor vilka inte borde komma till vårt land så blir det nog ett himla skri på vissa. De som kommer hit med en inställning att de inte vill infoga sig i våra lagar utan kräver särbehandling med egna lagar, borde de vara här?
Lever man med en stenålderskultur vilket gör att man aldrig någonsin kommer in i det svenska samhället med jobb ,lära sig läsa och skriva osv. Hör man då hemma i ett samhälle där alla andra genom bidrag försörjer dem resten av livet?
Borde det inte vara bättre att de bor kvar i sina länder eller i länder med liknande kultur och får hjälp där till ett bättre liv?
Samma tanke for genom min skalle när jag tittade på galan om världens barn. De pengar som kommer in är ju egentligen småsmulor mot de kostnader Sverige har haft för de sk "ensamkommande" barnen.(Nästan bara män dessutom) 30-40 miljarder på ett kort tag har de kostat, sedan kommer mycket stora summor in för att utvisa alla de som får avslag.Världens barn har på 20 år fått in 1.5 miljarder! Pengar som verkligen används till de mest försvarslösa av alla på jorden,de små barnen.
De verkligt fattiga har aldrig en chans att sticka iväg till andra länder likt Sverige.
Svensk flyktingpolitik blir så orättvis och när man ser summorna så borde de flesta inse att Sverige slösar på sin resurser.
Och som sagt var , det verkar ju som om rätt så många som kommit hit inte passar in i vårt samhälle utan håller sig långt utanför. ( Främst religiösa fanatiker vilka får sina pengar från Saudi-Arabien och så naturligtvis alla kriminella som flockas i förorterna)
Man kan verkligen fråga sig varför Sverige tar emot islamister alá IS!
Exakt samma sak med alla romer som vistas här illegalt och försörjer sig på tiggeri och brott!
Sakta men säkert håller våra normer på att urholkas , särskilt vad gäller kvinnor och deras rättigheter! Hänsyn tas allt mer till de som lever med en vidskepelse vilken vi nog får gå tillbaka till 1700-talet för att kunna jämföra.
Men en sak är också säker , genom historien ser vi att motreaktionen kommer förr eller senare och den kanske inte blir så rolig. Som Mao sa:"Revolutionen är ingen tebjudning"!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate