torsdag, februari 09, 2017

Ny lagstiftning mot vapeninnehav måste skapas snabbt!

"Polismästare Stefan Sintéus varnar nu för en allvarlig upptrappning med skjutningar och mord med vapen bland yngre.
Någon gång under hösten förra året noterade Malmöpolisens utredare att något hänt. De lade märke till en ny trend, en farlig och allvarlig sådan.
– Det är händelser i närtid där vi ser att det finns någonting som har hänt men som inte motiverar det kraftfulla och respektlösa våldet. Att man skjuter ihjäl och använder sitt vapen. Och det är något som vi sett sedan i höstas. Det är en mycket bekymmersam utveckling. Det är något som hänt.
– Den utvecklingen riskerar så klart en oskyldig att hamna i. Det får man tyvärr konstatera, säger Stefan Sintéus.
Tillgången på vapen i Malmö är numera så god att det mer är en regel att polisen beslagtar vapen i bilar, bostäder och hos personer som väljer att bara vapen ute på stan. Men det är inte längre vuxna som enbart bär vapen.
Tonåringar och ungdomar väljer allt oftare att gå med vapen. Från att tidigare ha använts som transportörer av vapen åt andra har de skaffat egna.
– Vi är bekymrade över att yngre personer har beväpnat sig. Vi är mycket bekymrade, säger Stefan Sintéus."  http://www.expressen.se/kvallsposten/polisens-vadjan-de-maste-bort/ 

Jag har krävt det många gånger men tar det en gång till. Lagen måste skärpas ordentligt så att det svider i skinnet att påträffas med ett skjutvapen på sig.
Minst 5 års fängelse utan några larviga straffrabatter för tonåringar.

Det måste spridas en rädsla bland dessa ungdomar för att skaffa sig skjutvapen. De måste bort från gatan!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate