lördag, februari 04, 2017

Där kvinnor arbetar snålas det och läggs ner.

Jag arbetade i många år inom vård och omsorg och fick uppleva nedläggningar på nedläggningar och sparande på personal. Samma sak på de daghem våra barn var på.

Häromdagen så lades BB ner i Sollefteå av de rödgröna.
När jag tog upp detta sorgliga så fick jag mothugg  av en del yngre personer. De tyckte att beslutet var rätt. Att födande kvinnor skulle behöva åka ca 10 mil till annat BB var inget att jämra sig över.
Kostnadsaspekten fördes också fram som ett skäl, vem ska betala?

Så långt har det gått med unga människor att de inte ens ifrågasätter dessa beslut som är mycket negativa för främst mindre orter. Landsbygdens befolkning har nu i många år fått betala ett högt pris för att leva där.
OM de yngre hade följt med den debatt som förs omkring landsting eller ej och uppmärksammat vad både Norge och Danmark insåg för väldigt länge sedan så hade de kanske förstått att det finns andra lösningar.
I andra länder var man inte främmande för att låta staten ta över hela sjukvården. Lika villkor oavsett var du bor i landet.
Statsapparaten har en betydligt bättre penningpåse  än landstingen.
Att olika politiker ute i landet var emot en centralisering av landstingen och är emot att staten tar över beror ju bara på att de bevakar sina inpinkade revir.
Inom de olika landstingen har fattats så många dåliga beslut tack vare bristande insikt.
Jag behöver bara nämna IT! Olika system i olika landsting, de kan inte ens skicka över journaler till varandra utan måste skriva ut dem och skicka via snigelpost.
OCH nu bygger de ytterligare ut sina avvikande IT-system. Miljonerna flödar och då läggs BB ner i Sollefteå.
Sjukvården går på sina bara knän på så många håll idag så man undrar hur det ska sluta?

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate