onsdag, september 14, 2016

Birgitta Ohlsson Liberal!

För några dagar sedan skrev jag på Facebook att det uppstått en spricka i liberalerna mellan Ohlsson och partiledningen. Ack så rätt jag hade i min "gissning"!
Det har varit på gång rätt så länge efter en del tuffa åsikter från Birgitta Ohlsson där hon lagt sig på samma kant som (V) och lede FI!
Jag har uppskattat hennes åsikter om att man med militär och annan hjälp ska hjälpa tex kurderna i sin kamp mot IS.
Hennes glasklara ställningstagande mot kommunismen har jag också uppskattat. Men hennes synsätt på invandrarpolitiken delar jag inte. Lika lite som jag delade Ullenhags olika utspel och politik på detta område.
Deras åsikter har inte varit till nytta för Sverige och den politik som förts i många år har varit usel.
Nu kom Ohlsson bägge utspel mot sin egen partiledning i frågor som man förmodar måste ha varit förankrade inom partiledningen där hon också sitter.
Om man vill hålla ihop ett parti så får man nog på den nivån hålla debatten intern och inte göra som Birgitta Ohlsson!

Jag har ju följt Ohlsson rätt så nära på olika sk sociala medier och ibland har jag nog grinat illa över hennes olika ställningstagande och tänkt att usch nu låter hon som en vänsterpartist.
Tydligen är det fler som reagerat och tänkt som jag och denna gång också inom hennes eget parti.
En färgstark kvinna med många åsikter och i partivärlden blir det förr eller senare svårigheter.
När jag var ung var jag också medlem i FPU och Folkpartiet men ombads att lämna eftersom jag hade "vänsteridéer" enligt ledningen i Eskilstuna där jag då bodde.
Och de hade rätt , jag gick ju rakt in i kommunismen irrgångar!

När det gäller Birgitta Ohlsson så är hon ju till skillnad mot mig då vuxen och erfaren som politiker men ingen mer än hon själv vet nog hur hennes framtid som liberal kommer att se ut. Om ens hon själv vet detta just idag!



Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate