lördag, juli 16, 2016

Året är 1934! Eller 2016!

Hitler har fått makten på laglig väg men redan i början med sin regering inför han lagar som är odemokratiska.Han fängslar sina motståndare och baktalar alla som inte är med honom. Det klassiska när en diktator omvandlar sitt demokratiska mandat till en diktatur.

Om vi nu får fantisera litet så blev det en annan väg för Tyskland just 1934, hur?
Jo, militären ingrep och störtade Hitler samt dömde honom till fängelse samt upplöste nazistpartiet.
Världen tackade dessa militärer!

Egypten gick igenom exakt detta med president Mursi.
Turkiet höll på att gå igenom detta men tyvärr misslyckades militären redan på ett tidigt stadium när Nato, Tyskland och USA öppet stödde president Erdogan.

Erdogan är allt annat än demokrat och har underminerat den sekulära staten under sina år vid makten. Hans fängelser är fulla med demokrater av alla slag , allt från höger till vänster. Särskilt journalister har denne president ett gott öga till och snart sitter alla frispråkiga  journalister fängslade.
När Erdogan öppnade kriget mot den kurdiska befolkningen igen så använde han samma metoder som Hitler för att få folket på sin sida. Just i denna veva så hyllade han ju dessutom Hitler.
Nationalismen är ett gift som alltid använts av diktaturer.

Jag kommer väl att tillhöra en av de få som anser att det hade varit bra om militärkuppen hade lyckats så att islamiseringen av Turkiet hade stoppat upp. Det finns inte det minsta av demokrati i att införa prästvälde i ett land.
Vi har ju Iran som ett mycket varnande exempel på hur det kan gå. Att komma dragandes med att folket vill ha det så och att det är demokratiskt blir ju så fel. Då kan man ju legitimera vilket skräckvälde som helst bara folkflertalet står bakom!
Då har man missuppfattat vad demokrati är för något. När man trampar på alla mänskliga rättigheter och bryter totalt mot FN:s regler
i folkets namn då har man ingen rätt längre att styra ett land.
Världen underkände på sin tid nazisternas styre och så borde världen underkänna alla islamisters styre av länder!
Turkiet borde återvända till Attatürks styrelsesätt där religionen inte är en statlig angelägenhet.

PS Jag anser också att svenska medborgare borde inte stödja Erdogan med sina pengar som turister. Bojkotta Turkiet!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate