tisdag, september 08, 2015

Född -42!

1942 behärskade Hitler hela Europa. Tågen började gå med judar, romer, homosexuella..till olika dödsläger. Krig pågick i hela Asien dessutom.Mao förberedde sig för revolutionen. Fram till freden 1945 krävdes miljoner och åter miljoner människors liv.Stalin utövade terror i de delar han erövrade och hans trupper våldtog tyska kvinnor utan pardon.
Koreakriget utbröt 1953. Krigen i de gamla kolonierna tog fart med Algeriet som en stor krigsskådeplats vid sidan om Vietnam.
Krig på Cuba.
År efter år eskalerar kriget i Vietnam när USA tog över det gamla kriget från Frankrike. Miljoner nya offer i Indokina.
Otäcka inbördeskrig pågår i Afrikas olika stater där Kongokriget utmärker sig med stor grymhet.
Det går att fylla på med många andra krigs och terrorhandlingar under alla år framöver.
Nu är det 2015 och kriget i Syrien har pågått nästan i fem år.Halva befolkningen är på flykt och antalet offer är mycket stort. President Assad med stöd av Ryssland utför dagligen bombräder mot den egna befolkningen.
IS i sin tur plågar alla som de på något sätt med sin nazisyn anser är undermåliga, de som de inte godkänner mördar de.
Människor drivs ut på vägarna på samma sätt som 1945. Tröstlösa rader av människor går spöklikt på Europas vägar. Inte ens transporter kan ordnas i vissa länder. Det är precis som om man försöker tänka bort att dessa  flyktingar finns!

Jag har alltså levt nu i 73 år och under alla dessa år har det dödats oerhörda mängder av människor.
En sak kan man slå fast på en gång, 99 % av allt dödande har utförts av män. Är män onda eller?
Nästan alla ledare under de här åren är män! Var de onda?

Djur dödar därför att de behöver mat men människan dödar för maktens skull.Och rikedomen! Samt det värsta, de dödar därför att de har en tro eller ideologi som ger dem "rätt" att döda!
När jag ser tillbaka på alla händelser under min korta tid på jorden så känner jag mig pessimistisk. Så mycket har gått fel och ingen har haft modet att stoppa i tid!
Däremot när ledarna i slutet av trettiotalet vek undan för Hitler så fanns där en man i kulissen vilken hade klart för sig vad man måste göra mot en ledare av Hitlers typ.
Churchill steg fram och gjorde klart för Europas folk att det bara fanns en utväg och det var att slå ut nazismen.
Idag borde någon annan kliva ut ur kulissen och klargöra för världens folk att man måste slå ut IS först och främst. Sedan får man ta itu med Assad och Putin!

Om jag har en önskan så är det att det återigen uppstår en folkrörelse vilken har förmågan att peka ut fienden i mellanöstern (IS) samt att den tar på sig ansvaret på samma sätt som FNL-rörelsen gjorde på sin tid  . Alltså samla in pengar där de som tar kampen mot IS själv bestämmer hur de ska använda pengarna.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate