onsdag, augusti 19, 2015

Finns det några grävande journalister?

Rapport idag tog upp siffror omkring de sk ensamkommande barnen, miljarder kronor bollades och om några år skulle utgifterna nå ca 35 miljarder för alla som har kommit hit. Migrationsverket har skrivit upp prognosen till ca 12.000 unga i år.
Kollade upp och såg att Afghaner kommer på andra plats i antal efter krigsflyktingar från Syrien.
Gick till Svenska Afghanistanhjälpens sidor där de skriver att landet går framåt på många punkter inte minst de ungas skolor.Även flickornas skolgång är positiv.
Ändå så kommer det många pojkar men knappt några flickor just från Afghanistan!
Det har i flera år ryktas att släkten till pojkarna samlar in pengar och ombesörjer flygresan till Europa och Sverige. De vet att här kommer de att få all hjälp som behövs med allt från pengar, bostad och skolor.
Ett faktum är att en svensk pojke kommer aldrig att få denna hjälp och man kan ibland undra vad svenska ungdomar tänker och tycker. Ofta i storstäderna kan man inte ens flytta hemifrån, killar bor kvar hemma alldeles för länge för att det ska vara nyttigt.
Jag önskar att någon journalist skulle gräva i dessa frågor men det verkar vara minerat område. Är det verkligen OK att kanske killar kommer hit för att få det bra. Att de inte flyr på det sätt som Syrier måste göra?
Fungerar det hela på samma sätt som de gamla "amerikabreven " gjorde på sin tid.
Kom hit, här är det jättebra.Mat,husrum, pengar och skolgång gratis! Kom,kom!
http://www.sak.se/om-afghanistan/sociala-forhallanden/

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/statens-utgifter-for-ensamkommande-flyktingbarn-okar-kraftigt-dom-narmaste-aren

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate