fredag, januari 16, 2015

Är du kränkt?

Återigen vevas kränktheten på nätet av olika debattörer. Svallet efter Parismördandet ger en del människor tvivel på tryck o yttrandefriheten. "Visst är det  bra med tryckfrihet" och så kommer ett MEN.
Man måste ju inte kränka de religiösa. Eller "kränk aldrig en Hammarby-fan" !
Om jag är ateist och håller på MFF då ska jag inte få säga vad jag anser!
OM jag tycker att all religion bara är svammel och ett sätt att hålla nere folket från att ställa rättmätiga krav på frihet så ska jag åka i finkan och få tusen piskrapp?
Om jag säger att Hammarby är ett uselt lag som inte borde få spela fotboll så ska fansen ha rätt att spöa mig?
Skämt åsido, VEM ska bestämma vad som är att kränka?

Ska en viss religion stå utanför all form av kritik eftersom dessa utövare blir kränkta över allt som de upplever som kritik.
Om jag anser att kvinnor som klär sig i hijab ser ut som spöken på ljusa dagen då ska jag alltså hudflängas. Skall all kritik  och upplysning om vidskepelse förbjudas såsom det är i muslimska länder?

Männen där utnyttjar religion som ett sätt att ha makten! Är det att kränka männen att säga denna sanning?

De som skriver nu i denna sak vill faktiskt uppmuntra till självcensur för att hålla  vissa vid gott humör. De säger att de ställer upp för tryck o yttrandefriheten men det är en läpparnas bekännelse som inte håller i praktiken.

Sverige som land och dess journalister har ålagt sig självcensur vad gäller det som händer i förorterna med allt elände. Alla kostnader som invandringen för med sig är nästan tabu att seriöst diskutera. Hur pengarna förslösas ser man sällan någon journalist ta tag i. Ett gott exempel är hur skolorna i Malmö kvaddar för alla unga i vissa skolor och INGEN (utom Uppdrag granskning) har velat ta i detta oerhört stora problem. Såg f.ö. att det fortfarande är över 40% som går ut grundskolan där nere utan betyg.
Problemen cementeras och alla tiger.Någon kan ju bli KRÄNKT om man tar upp frågan offentligt!

Ordet kränkt får mig nästan att kräkas idag!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate