torsdag, januari 09, 2014

Kärlek har sina svårigheter!

Jag sitter och läser en intervju med Adnan och hans fru Annika i Gävle och kommer i slutet till dessa rader:

"Adnan säger att han aldrig ångrat att han stannade i Sverige, att han lämnade sin muslimska tro och blev kristen. Det hade ett pris – ett högt pris. Hans föräldrar accepterade aldrig någonsin att han gifte sig med en kristen svenska.
Det var ingen lätt sak för honom att byta religion, även om han inte varit utövande muslim. Han ville verkligen veta vad kristendomen innebar innan han konverterade. I ett år gick han i bibelsamtal där ledaren inte väjde undan för alla hans frågor.
– Det som fick mig att slutligen tro var det unika jag mötte i kristendomen. Det har följt mig sedan dess. Nåd och kärlek."http://www.dagen.se/vardag/karleken-och-gud-bar-genom-sjukdomen/

Jag har aldrig någonsin fått ett vettigt svar från någon muslim om varför något sådant hemskt kan existera.
Vi vet ju dessutom att i de flesta muslimska länder så är det förbjudet i lag att konvertera till kristendomen samt att de fåtal kristna som finns kvar i dessa länder utsätts för svår förföljelse.
Det står ju faktiskt i Koranen att vi har samma Gud. Judar, kristna och muslimer!
 Varför tar man inte detta på allvar dessa ord i Koranen?
Kan någon svara mig så vore jag tacksam!

1 kommentar:

Maria sa...

Vi umgicks med en muslimsk man i Jordanien. Hans familj accepterade inte längre honom eftersom han hade haft en relation med en äldre katolsk kvinna men han sa att det är ok att gifta sig med en protestantisk, judisk eller katorlsk kvinna men det är inte tillåtet för muslimska kvinnor att gifta sig med icke muslimska män eftersom kvinnor bär barnen.
Det är heller inte ok att gifta sig med tex hinduer eller buddister eftersom dom inte har samma Gud.

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate