söndag, november 24, 2013

Att ge med sitt hjärta!

http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/pa-kungsholmen-har-man-valgorenhet-pa-schemat_8758496.svd

När man ser sig om i världen så ser man rätt så snart att alla stora och små välgörenhetsföreningar, kyrkor, läkare mfl. drar ett mycket stort lass i de fattiga länderna.
Läkare utan gränser botar skadade och sjuka, kyrkor lär barn att läsa, andra bygger upp jordbruk och infrastruktur. Exemplen är många men vi har också inhemska organisationer som är nödvändiga och då tänker jag på insamlingar till medicinsk forskning. Reumatism är fortfarande en stor kvinnosjukdom och utan tex Reumatikerförbundets insamlingar hade inte forskningen kommit dit den är idag.
 
Tove tar  idag upp i sin ledare viktiga frågor om medmänskilghet och jag skräms av vänsterns jargong ibland om att den viktigaste frågan är att omskapa samhället och då är inte andra frågor "viktiga" att driva. Ibland får jag för mig att vänstern vill ha ett så dåligt samhälle som möjligt för att på detta sätt nå ut till fler väljare.

Det kan aldrig finnas någon motsättning i att driva politiskt arbete jämsides med att tex stödja Barnmissionen.
Kyrkorna verkar att vara pest för många på vänsterkanten, de lever med en bild av forna tiders missionärer och den kyrka som var statsapparatens verktyg för att hålla nere folk.
Vi lever i en annan tid nu med andra människor!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate