fredag, augusti 16, 2013

Är Fredrik Reinfeldt pacifist?

"Våld är aldrig lösningen, våldsanvändning föder annan våldsanvändning, säger Fredrik Reinfeldt, som efter gårdagens regeringssammanträde..."!

Ja, så sa vår statsminister igår och hans kunskaper om historien är med andra ord låg, milt sagt.
När militärkretsar i nazityskland planlade och genomförde våld mot Hitler  så skulle man alltså med Reinfeldts synsätt tagit avstånd! Detta är bara ett exempel ur historiens bok, det finns oändligt många fler där man utan vidare kan säga att våld är rätt.
Nu förstår jag varför Sveriges försvar sakta har monterats ner under Reinfeldt.

Att moderaterna skulle bli ett parti med pacifismen i det oskrivna programmet som man följer är ju överraskande och stämmer till eftertanke inför kommande val.
Det är en läxa att lära sig detta  att se hur ett parti vill bli populärt och då slänger viktiga principer på sophögen!

Principlöst är också medborgarskapet för löparstjärnan  Aregawi.
En "flykting" som återvänder till sitt hemland Etiopien, ett land med hård diktatur som fyller sina fängelser med bla. journalister.
Hon tar sina pengar från idrottsförbundet (300.000) och tränar  där nere.

Jag har alltid varit skeptisk till diverse "flyktingar" som så fort de får upphållstillstånd kan åka tillbaka till den "förhatliga" diktaturen i sina hemländer.
De flyktingar jag har känt i mitt liv som verkligen har varit både fängslade och  förföljda har aldrig kunnat återvända så länge förtryckarregimen har suttit kvar.

När frågan kom till Aregawi och hur hon såg på Emma Greens protest mot de ryska lagarna mot homosexuella så kunde hon inte ställa sig bakom henne utan anförde att hennes religion var emot homosexuella.
Religiös vidskeplighet på nivå med den ryska stavhoppsstjärnan Isinbajevas otroligt vulgära utspel igår. http://www.svd.se/nyheter/inrikes/isinbajeva-kritiserar-green-tregaro_8427752.svd

Nej, denna "svenska" guldmedalj är solkad !

Även om Emma inte tar guld så är hon för mig en GULDTJEJ!





Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate