lördag, april 23, 2011

Landet lagom!

I början på trettiotalet nedrustade Sverige under den socialdemokratiska regeringen. Hitler kom till makten 1933-34 och påbörjade en stor upprustning av Tyskland. 1937-38 stod det klart för Europas folk att Tyskland under nationalsocialismen var ett land som inte ville fred och 1939 började andra världskriget. Sverige uttalade sig och tog inte ställning eftersom vi var neutrala. När så Tyskland angrep Danmark och Norge i april 1940 så hade Sverige inget försvar i praktiken. De soldater som skickades ner till Skåne hade inte ens kulor till sina fåtal gevär osv.
Per-Albin Hansson gick som statsminister ut i radion och ljög inför svenska folket att läget var gott.

Sedan visade sig "neutraliteten" i praktiken att man hjälpte Tyskland på många sätt de första åren av kriget. Trupptransporter per järnväg av stora mått genomfördes av Tyskland från Trelleborg upp till det ockuperade Narvik.
Järnmalm och kullager hjälpte det krigförande Nazilandet att tillverka vapen.

Sverige hade nedrustat sitt försvar så landet hade inget att sätta emot utan tvingades att lyda Tyskland. Landet lagom hade växt fram och så fortsätter det in i denna dag. Nato var vi aldrig med i mer än bakom hemliga dörrar, Erlander och andra ledande sossar vågade inte inför sitt folk berätta sanningen omkring det stora samarbetet mellan NATO och Sverige.

Idag upppvisar vi samma slag av politik med våra flygplan nere i Libyen.
Vi spanar genom att ta fotografier av vad som händer på marken. Svenska flygare ser hur Kadaffis soldater angriper civila men får inte göra något tack vare att sossarna krävde sådana regler av vår regering för att ställa upp på avtalet.
Gammal god feg sossepolitik som tyvärr inte moderaterna ens tog strid mot.

Läs Mikael Holmströms artikel här och tänk efter två gånger över vad han skriver:
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/bara-spaning-for-svenskar_6111739.svd

Sverige fotograferar och överlåter till de andra länderna att försvara de civila genom att bomba Kadaffis legosoldater.
Känns det igen? Jodå, de andra folken i världen tog sitt ansvar mot Hitler , vi satt på första parkett och var duktiga.

Om Sverige valt en annan väg så har många beräkningar visat att andra världskriget hade kunnat ta slut ett år tidigare. Hur många människoliv hade då inte sparats totalt? Vi valde att bara tänka på oss själv och våra liv!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate