tisdag, oktober 19, 2010

Kaliber SR

Knytnävsslag, danska skallar och sparkar mot huvudet. Våld som kan ge fängelse om det utövas på gatan, behöver inte ge mer än några missade matcher om det händer på en fotbollsplan.
Systemet fungerar bra, tycker Svenska Fotbollförbundets ordförande Lars-Åke Lagrell:
– Det är en kampsport och när det är en kampsport och det är två lag som står mot varandra, så finns det säkerligen människor som gör sig skyldiga till förseelser som är allvarliga.
Men bland gräsrötterna jäser missnöjet. Många tycker att våldet och den aggressiva stämningen på plan tar död på sporten de älskar.
Kaliber har granskat det våld som i skuggan av huliganismen får gå obemärkt förbi – nämligen spelarnas eget

.http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=1316


Den som vill höra sanningen om fotbollens avarter bland ungdomen särskilt nere i Skåne  bör lyssna på det här avsnittet av Kaliber.
Till och med domaren får på flabben utan vidare av en spelare. Andra spelare överfaller motståndarlagets spelare efter matchen ihop med inringda polare.
Glåporden haglar under matcherna typ "gå hem och knulla morsan din" osv.

Exakt samma tendens som unga Rosengårdsrånare uppvisar! "Vi rånar bara svennar för vi vill  hämnas"!

Är det bara slumpen att de värsta lagen kommer från förorterna?

Kaliber noterar detta förhålllande lite mer i förbifarten men när man lyssnar så inser man att det finns ett stort fel i agerandet både från fotbollsförbundet och klubbarna. Spelarna som blir utsatta för våldet är rädda och flera fortsätter inte att spela fotboll mer.
Hot och våld skrämmer människor till tystnad inom fotbollen på samma sätt som poliser ,domare,advokater skräms till tystnad av hårt belastade kriminella.

Vad bör göras?


Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate