söndag, september 12, 2010

Tågtrafiken och MP+V

I flera inlägg har både MP och V påstått att avregleringen av järnvägen gör att man måste på ett krångligt sätt köpa biljett hos de olika aktörerna.
Detta påstående är lögn från början tillslut. De kör med skrämselpropaganda!

Trafikverket säger i ett uttalande att för deras del  spelar det ingen roll vilket bolag som kör på deras räls, alla kommer att behandlas lika.

Jag köpte biljett via internet Stockholm -Lund T/R. Ner med SJ och upp med Veolia! Köpt via SJ:s internetbokning och biljetterna  uthämtade på SJ:s automat.
Bolagen sluter gemensamma kontrakt så några problem är det inte att köpa biljetter.
Däremot har SJ krånglat tidigare när de inte ville sälja biljetter till sitt dotterbolag LINX och det var en skandal som inte är utredd.
Här nedan kan du själv se biljetten med Veolia som transportör. I dec. tar tyska DB över tågen i Östergötland eftersom länstrafiken har köpt tjänsten.Pågatågen i Skåne körs idag av DB! Nya tyska tåg kommer  att rulla  i Östergötland ! Idag skriver MP på DN att de andra bolagen bara kör med gammalt skräp till vagnar, pyttsan! Varför ljuga så f-b?
Allvarligare är lögnerna de utlovar om de vinner valet , de säger att de ska återföra trafiken till SJ.
Sverige är medlem av EU och det beslut som ligger fast inom EU är beslutet om avregleringen av järnvägarna. From i år så ska det vara fritt fram på alla järnvägar i hela Europa men V+MP kanske inte anser att vi tillhör Europa och EU?
Dessa två partier försöker i sina debattartiklar reducera andra bolag till "div småbolag".

DB i Tyskland har idag 240.000 anställda och det statliga bolaget SNCF i Frankrike har 180.000 anställda.
Vad är det som säger att SJ idag är det lämpligaste bolaget att köra tågen i Sverige för övrigt?

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate