måndag, augusti 09, 2010

Naturen kontra bilarna!

Försäljningen av personbilar i Kina steg med 13,6 procent i juli till 946.000 jämfört med samma månad i fjol, enligt den officiella kinesiska fordonsorganisationen.




I Indien steg försäljningen samtidigt med 38 procent till 159.000 bilar 
jämfört med juli i fjol, rapporterar AF!

Detta är en av dagens nyheter men det som överskuggar allt är alla stora 
naturkatastrofer vilka pågår samtidigt i Kina och andra länder. 


Om vi går tillbaka ca 30 år i tiden så såldes det ett fåtal bilar i Kina men i takt med sin superkapitalistiska utveckling så vill folket ha samma rätt till en egen bil så som vi har haft sedan början av femtiotalet.
Fler stora fabriker och järnverk som spyr ut mer rök. Bilarna drivs på bensin som också släpper ut giftet. 
Den här utvecklingen tar död på människor i Pakistan osv. Men kan människan i gemen förstå kopplingen med bilismens utveckling? Eller rättare sagt har människan förmågan att ta till sig sanningen om vad som håller på att hända. De flesta är egoister när det kommer till kritan och då har man sitt försvar klart för sig. JAG MÅSTE ha en bil annars klarar jag inte mitt liv!
Något intressant händer i Stockholm och kanske på andra platser och det är nya fina husbyggen där man delar bil . En sk bilpool skapas där man kan sätta upp sig för ett lån av bil när man skulle behöva den.


En ny vettig lösning kanske kan sprida sig men då måste mannens mentalitet förändras. Många män älskar sin bil mer än hustru och barn och de ska ha en EGEN bil !


Trovärdig skulle den regering bli  vilken har som mål att ALLA kollektiva färdmedel skulle bli gratis att åka på. Bygg ut allt från spårvagnar i alla större städer till fler järnvägsspår överallt. 
En sådan regering skulle väcka uppmärksamhet i hela världen och bli trovärdig att man vill göra något åt den katastrof som pågår!



Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate