måndag, juli 26, 2010

Vi vill se fler arbetare i riksdagen......

Denna fromma önskan lägger Metall ut på sidorna. Hur det ska gå till har de ingen lösning på men de tror att om man röstar på sossarna så blir det automatiskt fler arbetare i riksdagen och underförstått även i regeringen!

Sammansättningen i vår riksdag är så snedvriden den kan vara om man ser till hur befolkningen ser ut. Varför säger inte Metall att vi ska ha fler invandrare i vår riksdag istället? De om någon lider verkligen brist på representation där.
Arbetare och invandrare diskrimineras på samma sätt i valen till olika församlingar.
Under årens lopp har socialdemokraterna sagt att de har arbetare i riksdagen men sanningen är den att det ofta är någon som har jobbat en kort tid ute i produktionen innan examen från högskolan togs eller så har man valt ombudsmannavägen. Ombudsman inom SSU eller partiet sedan vandrar man vidare ofta hjälpt av föräldrar eller släktingar inom partiet.

Att det finns en sosseöverklass är ju helt klart för var och en som har förmågan att se utan färgade glasögon.

Jag minns en SAF-direktör som klagade över att de sällan mötte människor som förstod deras problem inom industrin. De enda det går att tala med , sa han, var de kommunister som fanns i riksdagen vilka ofta kom från industrin.
Men ,det var ju några år sedan!!

Gunnar Sträng levde högt på att han hade varit ombudsman för lantarbetarna på 40-talet men när jag mötte honom så framstod han verkligen som pompös överklass. Att komma in i riksdagen i unga år och sedan aldrig mer återgå till sitt forna yrke formar en särskild sort människa. Det duger inte att hänvisa till något år som arbetare eller tjänsteman i sin ungdom, man borde högst få sitta två perioder i riksdagen innan man skulle gå tillbaka till sitt egentliga yrke. Sedan efter en paus så skulle man få nomineras igen till tex riksdagen.

http://medlem.spray.se/hogrelius/fourphotogalery7.html

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate