onsdag, juli 28, 2010

Tidningsankor?

http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article7535090.ab


Jakten efter att bli brun utan sol går vidare bland vissa ! Den "vita" människan är lite underlig i sin iver att bli brun som en afrikan. Å ena sidan har de "vita" alltid sett på svarta med lite avståndstagande blick. Min gamla mormors standardreplik när en svart fick visa sig i tv-rutan var :" huuu en svarting"!


Jag frågade henne varför hon sa så och då kom det ärliga svaret från denna gamla kvinna:jag tycker inte om negrer!! Punkt slut!

Väldigt många ur denna gamla generation var fostrade i denna ordning. Inte minst dåtidens politiker hade ju program med "rasforskning" på programmet. Socialdemokratin  införde på 20-talet ett sk "rashygieniskt institut" med säte i Lund!
Rashygienska institutet skickade ut mängder av "forskare" över hela Sverige och fotograferade olika människor. Mätte skallarnas omfång och utseende. 

Man antydde också rätt öppet att vissa typer av människor var "undermåliga" och ur detta sprang också inställningarna att man skulle "snöpa" dessa så att de inte kunde föra sina dåliga gener vidare. En mörk historia i vårt lands utveckling.


Man beredde vägen för nationalsocialismens värderingar så när Hitler började sitt värv nere i Tyskland så mötte han förståelse för detta inom rätt så breda grupper i vårt land. Dåvarande bondeförbundets partiprogram luktar  "brunt" och vissa tidningar såsom Aftonbladet och Arbetet luftade åsikter som även nationalsocialisterna kunde ställa upp på.
Högern förlorade hela sitt ungdomsförbund!Det  bildades ett nytt partiliknande förbund med klara influenser från Nazityskland.

När så Tyskland började kräva malm,matvaror,trupptransporter m.m av Sverige så ställde man lydigt upp de första tre åren av kriget. I många inflytelserika kretsar så skedde detta i ett samförstånd med Hitlertyskland.
Marken var så att säga väl förberedd sedan många år tillbaka!


När man påstår detta så är det fortfarande som att spotta i kyrkan. Förklaringen är enkel,det satt en sk samlingsregering under kriget och dagens politiker håller fortfarande ihop om att Sverige gjorde rätt i sitt förhållande till Hitler. Att man fängslade antinazister vilka flytt bla från Tyskland utan rättegång är och var en skandal utan like. Människor spärrades in i åratal utan rättegång. 


De etablerade partierna har en så smutsig byk att tvätta men de är fega så vi kommer nog aldrig att få se någon uppgörelse över vad som egentligen hände under kriget.

Nå, det här att injicera konstmedel under huden för att bli brun?
Arma krakar till fåfänga människor , dårskapens tidevarv lever vi i ännu!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate