torsdag, juli 29, 2010

Jag tillhör en minoritet!

Idag tittade jag på Aktuellt för en gångs skull. Deras inslag är lite mer innehållsrika om man jämför med Rapport. Idag tog man upp en ny stor undersökning om hur egentligen jorden mår. Detta med tanke på att torkan i Afrika, översvämningarna i Asien, temperaturen i Ryssland, järnkylan i sydamerika är värre än någonsin. I Niger råder snart massvält eftersom allt torkar bort. Kylan i Sydamerika kommer också att inverka på odlingarna.
Finland slog idag sitt värmerekord på nästan hundra år, de hade nästan 38 grader varmt.

Den undersökning som nu redovisades kunde helt klart slå fast att värmen ökar generellt på hela jorden.
Jag tillhör alltså den lilla minoritet som ända sedan 1975 har motsatt mig att äga en privat bil. Har jag behövt en bil till något viktigt så har jag hyrt en sådan.

Det tillverkas fler bilar än någonsin eftersom varenda kotte i Asien vill ha egen bil. Oljan utvinnes på allt fler farliga platser och läckagen är stora på många platser med förstörda vatten . I Nigerias delta så kan man ej odla eller fiska längre osv.
Alla skyller på oljebolagen, särskilt BP  får kritik för närvarande. Visst ska de ha denna kritik men det är ju konsumenterna som driver fram denna efterfrågan.

Alla folk i världen påminner om Greklands kommunister vilka bara skyller på andra när krisen uppstår. Om inte folk körde bil mer än till hälften mot  idag så hade mycket varit vunnet. En förhoppning som tyvärr är totalt omöjlig att få gehör för. Lika döva och blinda  så som en narkoman är mitt i missbruket ter sig vår tids bilister.
Ingen gör något fel, alla gör som alla andra o.s.v.

De som påstår att inte bilismen är en av de värsta och dödsbringande maskiner som byggts talar mot allt förnuft. Över 1 miljon dödas varje år och antalet invalider av olika grader har aldrig redovisats men bör ligga på minst 25 miljoner om året!

Sedan tillkommer som sagt var värmestegringen också  med svält och stora katastrofer som följd.

Ska världens folk säga som Tysklands folk sa efter kriget :"Vi visste ingenting"!

PS Brännpunkt i svd tar upp ett angeläget ämne idag (1 aug)! 
Många aktörer försöker förminska risken av bensin och oljeförbränning, läs här:
http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/med-osakerhet-som-vara_5069149.svd

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate