tisdag, juni 22, 2010

Ubuntuboken!



Ubuntuboken - Allt om världens mest populära Linuxvariant

Är du nyfiken på Linux och Ubuntu? Då är det här helt rätt bok för dig. Här får du lära dig allt från grunderna till mera avancerad användning av Ubuntu Linux. Som läsare kommer du att lära dig om:

    * Vad Linux är
    * Hur man skaffar och installerar Ubuntu
    * Att använda Ubuntu och dess program
    * Använda terminalkommandon
    * Installera och avinstallera program
    * Hantera användare och grupper
    * Konfigurera nätverksinställningar
    * Ställa in olika nätverkstjänster
    * Hantera hårdvara i Ubuntu
    * Söka hjälp och se nyttiga programtips
    * Enkel felsökning
    * Datorsäkerhet i Ubuntu

I den här fullspäckade boken, helt i fyrfärg, guidar författaren Jesper Nilsson dig som läsare genom Ubuntu på ett pedagogiskt och inspirerande sätt, med ett innehåll som är omfattande och samtidigt koncist och tydligt presenterat. Boken innehåller dessutom många konkreta exempel och praktiska uppgifter för den som vill testa sina kunskaper.

Ubuntu-boken vänder sig till nybörjare med viss datorvana upp till lite mer avancerade användare som vill lära sig mer om operativsystemet GNU/Linux och distributionen Ubuntu. Innehållet i boken är dessutom helt anpassat för dig som läser gymnasiekursen "Operativsystem Linux" (DTR1205/OLNX1405). I den här utgåvan behandlas version 10.04 LTS av Ubuntu.

Om författaren

Jesper Nilsson har arbetat som gymnasielärare sedan 2004. Han har efter sin datoringenjörsutbildning och magisterexamen i elektroingenjörsteknik (vid BTH) vidareutbildat sig till gymnasielärare med inriktningen datavetenskap och matematik. Han arbetar för närvarande på JohnBauergymnasiet i Hässleholm och har undervisat i kursen "Operativsystem Linux" (DTR1205/OLNX1405) sedan 2005.
   
Format:    Häftad
Utgivningsdatum: 2010
Språk: Svenska
Antal sidor: 252
ISBN: 9789197726078

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate