fredag, april 09, 2010

Pöbel och upplopp!

I morse så hade radions P1 en reporter på plats i Kirgizistan vilken bevittnade den förstörelse pojkungdomsgäng ställde till med.
Samtidigt gick det ungdomar med vita band knutna på sina armar, de försökte att stoppa förstörelsen. De talade med andra ungdomar och försökte få dem att sluta med alla förstörelse men man hörde klirret av krossade fönster ändå i bakgrunden. "Nu gick det sista fönstret sönder" hörde man SR:s man säga lakoniskt.
Flickan med vita bandet var upprörd och sa att det var inte klokt det här,vi får ändå i slutänden betala all den här förstörelsen. 
Visst är det så!
Vi i vårt land har inte så här stora upplopp som andra länder uppvisar då o då. Men minns förra året vad som hände i Malmö,Göteborg,Södertälje,Uppsala....
Hundratals med bilar uppbrända. Skolor brinner,varuhus m.m.
Sammanlagt under ett år så förstörs det egendom för hundratals miljoner kronor. Vem betalar? Jo, naturligtvis alla andra i samhället.
De ungdomar vilka ger sig på egendom värt stora pengar måste ha ett egendomligt tänkande om de ens tänker förstås?
Jag undrar hur de skulle tänka och fungera om man gick hem till dem och förstörde deras samling av cd eller deras dator eller vad de nu har där hemma?

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate