torsdag, april 08, 2010

Barn förr och nu!

Jag minns från det jag var liten gosse att det var kul att säga hej åt de vuxna som bodde i samma hus. Svarade de med ett hej så blev man stolt och lycklig. De flesta vuxna hejade och talade med barnen.
Idag möter jag barn vilka jag har sett från det de var babys. De svarar sällan på mitt hej eller så bara stirrar de med dyster blick på mig så som jag var ett dött ting.
Det känns konstigt men är också en viss förklaring till varför många ungdomar i tonåren inte har det minsta respekt för äldre och deras behov. Vem reser sig på tunnelbanan för äldre idag? Ofta de som kanske håller på att själv bli äldre men sällan de unga.
Ofta ser man i tidningen hur unga slår ner äldre utan pardon. Min nu döde kompis Bengt fick för ca 5 år sedan sitt ena öga utsparkat av ett ungdomsgäng. Det värsta var under rättegången , berättade han , att behöva se deras hånflin.
De fick knappt några straff tyvärr. Ett öga var värt 4 månaders fängelse.


Om inte föräldrar idag lär sina barn hyfs från början så kan det sluta illa i framtiden. Hyfs är tex. att hälsa på sina grannar samt att svara på tilltal.

2 kommentarer:

Anna Högrelius sa...

Allt har med föräldrarnas uppfostran att göra. Jag hälsar alltid på våra grannar, och de hälsar tillbaka. Även barnen!

hogrelius sa...

Det kanske är bättre utanför Stockholm?

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate