tisdag, mars 16, 2010

Sahlins frågor om Nato

"– Ska vi verkligen ställa upp på Natos försvarsåtaganden mot andra länder i Baltikum? Och vill vi verkligen se svenska Jas-plan i Natoluftrum försvara Natoområden? säger Mona Sahlin till TT."


Låt oss gå tillbaka till 1930-talet och låt oss fantisera om att alla länder i världen har antagit Sveriges neutralitetspolitik. USA drev denna linje med ett folk som inte ville upprepa 1:a världskrigets hjälp till Europas stridande folk. När Hitler kom till makten så sa ledande politiker i USA att detta var helt och hållet Europas problem.
Om nu länderna i Europa skulle valt Sveriges linje då hade Hitler kunnat gå in i andra länder utan motstånd. Ungefär som i Danmark.


Vem hade brytt sig om Polens överlevande som fri stat? Sovjets kommunistiska ledning delade på Polen jämt av med Hitler. Nu var inte England och Frankrike neutrala utan förklarade krig mot Tyskland. USA kom in långt senare när de på allvar blev hotade av Japan och Tyskland  men det satt hårt åt innan de bestämde sig!


Tanken på att ingen skulle ha gått emot Hitler är skrämmande, vår värld idag hade sett helt annorlunda ut.


Sverige borde på precis samma vis som de socialdemokratiska regeringarna i Danmark och Norge gått med NATO direkt efter andra världskriget med de lärdomar kriget hade givit oss som stod utanför.
Mona Sahlin liksom stora delar av den rödgröna politiken står upp för en felaktig säkerhetspolitik. De vill inte ge någon hjälp till andra folk. Ohly kräver att alla svenska soldater ska bort från Afghanistan tex.
Åter till tanken om alla andra länder förklarar sig neutrala inför alla konflikter. De länder med diktatur kommer att utnyttja detta därför att de inte bryr sig om annat än deras egen makt. (Pengar) De neutala kommer att finna tids nog att de inte längre är herrar i eget hus.
Nya Hitlertyper kommer att invadera och "befria" olika stater.


Sahlins gamla unkna synsätt från andra världskriget andas den vanliga fegheten, bara vi håller oss undan så får VI det bra!


USA begrep detta tillslut under 40-talet och det ska vi vara mycket tacksamma för. Utan deras hjälp till sina allierade i Europa så hade Hitler haft Europas folk som i en liten ask.


Då hade Hitlers dröm om det tusenåriga riket gått i uppfyllelse!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate