onsdag, mars 24, 2010

Kina ger oss en lektion i socialism

När nu äntligen Google knäpper regimen i Kina på näsan och inte längre hjälper myndigheterna med att censurera sina sökresultat så får vi samtidigt en lektion i vad socialismen står för. Att söka efter vissa historiska fakta får man inte göra tex vad som hände på Himmelska fridens torg 1989. Falun-gong rörelsen går ej att söka på i Kina heller , lika lite som att gå ut på Facebook eller You tube.

Vi som är vana vid att leva i ett fritt samhälle har svårt att förstå att ett stort land som Kina blundar för den verklighet vi lever i och än värre förvanskar historien. I Sovjet-Unionen bedrev man historieförfalskning under alla år. Trotskys roll under revolutionen tog man helt sonika bort ur alla böcker liksom att alla foton där han fanns med .Att sudda i historien är en dårskap vilken aldrig fungerar i längden. Sanningen  kommer alltid fram förr eller senare.
Google gör fullständigt rätt nu och de ska ha all heder av att de nu tar denna kamp mot förtryckarna i Beijing.
Unga människor i våra länder borde sätta sig in i hur det är att leva i ett land där man inte ens har tillgång till Facebook, för oss en självklarhet. I en diktatur så är man alltid rädd för det fria ordet. Regimen vill kontrollera allt och alla ! Det finns inte en enda socialistisk regim under historien vilken inte har infört censur och tvång över folket. Tänk på det när du lyssnar på Lars Ohly, en maskerad demokrat!
Jag har själv under många år varit "troende" socialist och vet hur de agerar. Man talar  i demokratiska termer men har som mål att införa "proletariatets diktatur"  där partiet har hela makten.
Man ljuger folk rakt upp i ansiktet i tron på sin sak. Studera historia de senaste 100 åren och inse vad alla "revolutioner" till slut handlade om, förtryck och fåtalsvälde.  En ny klass berikade sig på det arbetande folket!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate